This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Így nézett volna ki a magyar Rolling Stone

Illustration for article titled Így nézett volna ki a magyar Rolling Stone

Öt évvel ezelőtt majdnem lett ilyenünk, de csak egy fél lapszámig és címlaptervekig jutott.

Advertisement

A vezető amerikai popkulturális magazinnak számos külföldi kiadása van, Németországtól kezdve Franciaországon át Indiáig, és 2009-ben tárgyalások indultak egy magyarról is.

Erről a grafikus-tipográfus José Simon (akit egyébként Tábori-Simon Józsefnek hívnak, csak ez a nemzetközi hangzású művészneve) beszélt a Kreatívban, mégpedig a Kultúrterror c. kulturális ajánló rovatban:

A Rolling Stone-nal kapcsolatban van egy érdekes sztorim, amiről elég kevesen tudnak: nagyon nem bonyolódnék bele, de 2009-ben be akartuk hozni egy magyar kiadóhoz, megvolt a tárgyalás a New York-i központban, elkészült egy fél magyar nyelvű lapszám is, de végül különböző gazdasági akadozások miatt abba maradt a projekt.

Advertisement

Nem tudhatom ugyan, mit jelentenek pontosan a gazdasági akadozások, de felteszem, az amerikaiak megvizsgálták, hány hasonló profilú print magazin állt a földbe Magyarországon (segítek: az összes), és inkább elálltak az ötlettől.

Illustration for article titled Így nézett volna ki a magyar Rolling Stone
Advertisement

Úgyhogy maradtak a címlaptervek, Lovasi Andrással és a Soerii & Poolekkel.

UPDATE: Közben Bihari Balázs küldött egy kiegészítést arról, hogy korábban is voltak már próbálkozások magyar Rolling Stone-ra: először 2002 körül az egykori Wanted-stáb futott egy kört, de végül a Sziget.hu-nál kötöttek ki, majd pár évvel később a Sanoma is próbálkozott, de a részletekre már ő sem emlékszik. A lényeg, hogy senkinek sem sikerült a magyar Rolling Stone, és ez valószínűleg már így is marad.

Share This Story

Get our newsletter