"Érdekes, hogy azt a Gyarmati Jánost próbálják menteni" – mondja a Fidesz. Íme a párt, ahol parancsba adták, hogy MI SOSEM TÉVEDHETÜNK, ha meg mégis, akkor ellentámadunk. Sunyin gyanúsítgatják a Cinket, de szerencsére viccet csinálnak magukból.

Advertisement

A sztori egyszerű: a Fidesz durván egy hete nagyszabású kommunikációs offenzívát indított, hogy a Buda-Cash-botrányt rátolja a szocialistákra. Rogán Antal és Varga Mihály hosszú nyilatkozatokat adtak például arról, hogy a szocialisták jóvoltából lehetett a Buda-Cash vezérigazgatója az a Gyarmati János, aki korábban gyanúsított volt a Globex-ügyben. Csakhogy, mit tesz isten, két Gyarmati van, és a kettőnek semmi köze egymáshoz, a Fidesz egyszerűen lyukra futott, ostobaságokat adott két vezetője szájába.

Erről ma írtam egy posztot az Index cikke alapján.

Advertisement

Most meg levelet kaptunk a Fidesz sajtósaitól. Teljes egészében, csonkítatlanul ideteszem, hogy bárki, aki tud magyarul, politikai nézeteitől függetlenül kinevethesse ezeket a szerencsétlen propagandistákat. Nem mondom, hogy könnyű lehet ilyen bukó pozícióból védekezni, de ez tényleg nagyon humoros. Külön felhívnám a figyelmet az "Érdekes, hogy azt a Gyarmati Jánost próbálják menteni" kezdetű zárómondatra, mint a sunyi, alattomos hazugság és a kígyónyelvű inszinuáció remek illusztrációjára.

Mentette a hóhér Gyarmati Jánost. Annyit írtunk, hogy nem azonos a globexes Gyarmatival.

Ma megjelent, Szerencsétlen Fidesz összekevert két Gyarmati Jánost, azért komcsiztak című cikkükkel kapcsolatban felhívjuk a figyelmüket arra, hogy ez az ügy nem Gyarmati János személye miatt szocialista brókerbotrány, hanem azért, mert a Buda-Cash korábbi felügyelőbizottsági elnöke, Antali Károly a Bajnai-kormány kormánybiztosa és miniszteri kabinetfőnöke volt. Ezen kívül a Buda-Cash-ügy azért szocialista brókerbotrány, mert a keményen dolgozó kisemberek pénzének eltüntetését a szocialisták törvénymódosításai tették lehetővé, és Bajnai Gordon szocialista kormánya láthatóan megbízott a Buda-Cash vezetőiben. Érdekes, hogy azt a Gyarmati Jánost próbálják menteni, aki korábban is büntetve volt, hiszen megsértette a tisztességtelen árfolyam-befolyásolás tilalmára vonatkozó jogszabályi rendelkezéseket – amiért a PSZÁF egymillió forintos büntetést rótt ki rá –, illetve, aki 100 milliárd forint eltüntetésében vett részt.

Tisztelettel:

Fidesz-frakció Sajtóosztály

Figyeld meg külön is, hogy a

keményen dolgozó kisemberek pénze,

vagyis az új, hivatalos pártszlogen milyen hamar kötelező elemmé vált az ilyen rituális levelezésekben.

Share This Story

Get our newsletter