Illustration for article titled Így még soha senki nem szívatta meg Orbán Viktort

Most már szinte biztos, hogy Pintér Attila kapitányi kinevezése Csányi Sándor bosszúja volt. Nem kellett volna ráengedni Lázár Jánost. Csányi most valójában a Fűrész című horrofilm egy verzióját játssza Orbánnal, élőben.

Advertisement

Én már jó ideje nem értettem, hogy mitől oligarcha valaki, ha úgy szívatják, mint bárki mást. Amikor a kormány elkezdte nyíltan kóstolgatni Csányit, és Lázár János 2013 augusztusában "Magyarország első számú uzsorásának" nevezte, Csányi reagált ugyan, még perelt is, de alapvetően totál tehetetlennek és gyengének látszott így kívülről nézve. Az nem volt kérdés, hogy belülről eszi a méreg, de aztán eltelt pár hónap, semmi sem történt, és lassan mindenki belenyugodott, hogy nekünk még oligarchából is csak ilyen töketlen jutott.

De Csányi ennyire azért semmiképpen sem balfék. Jött is a hír decemberben, hogy az általa vezetett MLSZ Pintér Attilát nevezte ki szövetségi kapitánynak. Rögtön azt írtam akkor, hogy

Advertisement

Nem tudok másra gondolni, mint hogy ez Csányi Sándor utolsó trollkodása, aki magában már eldöntötte, hogy lelép az MLSZ elnöki székéből. A focit nem ismerők esetleg azt képzelhetik, hogy azért lett magyar kapitányunk, mert Orbán tábornok leszólt. De a helyzet ebben pont fordtva van, Orbán Viktor, miután testközelből figyelhette Sousa mestert a Videotonban, állítólag megtért a külföldi edzőkhöz. Annyira, hogy hű fegyverhordozója, Lista Gábor Fradi-elnök pont most szerződtette Thomas Dollt FTC-edzőnek, pedig a Fradiról nemzeti kincsként szoktak beszélni.

Advertisement

Most megnéztem ezt a zseniális fotót a magyar-finn-meccs díszpáholyáról, és minden világos lett.

Illustration for article titled Így még soha senki nem szívatta meg Orbán Viktort
Advertisement

(Fotó: Somogyi Tibor/Új Szó)

Tévedtem decemberben.

Abban, hogy Csányi ezt a lelépése előtti utolsó trollkodásának szánta volna. Hát nem. Hanem rohadt jól kitalált, hónapokon át tartó, kegyetlen trollkodási mesterműnek.

Advertisement

Orbán Viktor most sok tekintetben sérthetetlen ember. Olyan politikai többség, direkt csak neki átalakított közjogi rendszer, fanatizálható tömeg, odaadó lakájhadsereg és félelmetes alakokból álló tábornoki kar veszi körül, hogy még egy erős Csányi sem tudna neki puszta kézzel fájdalmat okozni.

A teste sebezhetetlen, igazán ártani jelenleg csak Orbán Viktor szívének lehet. Én nem tudom, mi minden van a miniszterelnök szívében, de a foci tutira ott lakik. És Orbán Viktornak minden ilyen megalázó meccs tiszta szenvedés, bárminél nagyobb büntetés.

Advertisement

Pintér kinevezése pedig annyira nyilvánvaló értelmetlenség volt, még a magyarfoci mércéjével mérve is, hogy nem véletlenül gyanakodtam azonnal valami hátsó szándékra. Pintér reménytelen, a szó rossz értelmében defenzív játékot játszató, az adott mezőnyben sem brilliáns edző, de mindez eltörpül amellett, hogy a lehető legmélyebben része a romlott szcénának, amit az új kapitány kinevezésével deklaráltan meg akartak reformálni. Egy olyan pillanatban ugye, amikor még a mindenható fociminiszterelnök is megbarátkozott a külföldi edzők korábban elutasított gondolatával.

Szóval Pintér nem volt véletlen, és most már egész jól látszik, miért. Csányinak jól láthatóan nem a szenvedélye volt az MLSZ-elnökösködés soha, hanem így vagy úgy, de rá lett kényszerítve. Neki az, ha Pintér miatt ő is bukik, a legkevésbé sem tragédia, sokkal inkább a púp levetése a hátáról.

Advertisement

És a bosszúhoz tökéletes időpontban nevezte ki az új kapitányt. Egy-két szopó barátságos meccs miatt nem rúghatják még ki Pintért, csak pár elbukott EB-selejtező után, ami még sok hónapos kínlódást jelent Orbánnak. Sőt hosszabbat, hiszen utána már nyilván nem lesz semmi esélyünk kijutni.

Óriások csatája zajlik a szemünk előtt, de legalább elővették a tömegszórakoztató trollfegyvereket. Olyan ez, mint a Fűrész, ahol nem maga az őrült gyilkos öl, ő csak úgy rendezi a dolgokat, hogy szenvedés legyen a vége.

Advertisement

Izgatottan várom a miniszterelnöki ellenlépést.

Share This Story

Get our newsletter