Így lesz a legvidámabb dalokból baljós induló, a legijesztőbbekből felemelő zene

Mintha a Rendőrakadémia valami sötét, mágikus diktatúrában játszódna, a Jurassic Park a vadnyugati aranyásók nyomoráról szólna, az Indiana Jonesban pedig a nácik győznének.

Advertisement

A videókat a Muted Vocal rakta fel a YouTube-ra, a fentit két napja, a lentieket már korábban. Azt írja, a trükk annyi, hogy felcserélte a dúr és moll hangokat. Hogy ez pontosan mit jelent, az olyan zeneelméleti dolog, amit nehéz lenne érthetően elmagyarázni, főleg, hogy én sem igazán értem, a gitártanárom anno annyit mondott, hogy a dúr vidámabb, erőteljesebb, a moll inkább gyászosabb, komorabb hangzású változata ugyanannak a hangnak.

A sok szomorúság után viszont jöhet a vidámság: a Fűrész így olyan, mintha egy vidám favágógimiben játszódna, a Cápák pedig a Mario vagy a Sonic egyik szintje lenne. Nem is tudtam, hogy a Psycho főcímdala ennyire emlékeztethet a Viva la Vidára, és azt sem hogy a Halloween valami gyerekcsínyes nagy utazásról szól, minden bizonnyal egy okos kutya társaságában. Az X-akták pedig a kis Fox Mulder és nagypapája búvárkalandjait meséli el – a legijesztőbb lény, amivel találkoztak valószínűleg egy óriásteknős lehetett.

Advertisement

A trükk persze egyáltalán nem új, a Nothing Else Matterst, a Riders on the Stormot és a Losing My Religiont már évekkel ezelőtt megbuherálták:

Advertisement
Advertisement

via DM

Share This Story

Get our newsletter