‚ÄúBev√°ndorl√≥ erŇĎszakolt magyar l√°nyt a vonaton‚ÄĚ c√≠mmel csin√°ltak vide√≥t, amit t√≠zezrek n√©ztek √©s osztottak meg. Mik√∂zben a f√©rfi szerb √°llampolg√°r volt, ami r√°ad√°sul el is hangzik a vide√≥ban. A hamis√≠t√≥ Kisberk Szabolcs mellett a magyar rendŇĎrs√©g is hazugs√°ggal l√°z√≠totta bev√°ndorl√≥k ellen.

A Szegedre tart√≥ Intercity v√©c√©j√©ben megerŇĎszakolt l√°ny √ľgye szomor√ļ, de igen plasztikus p√©lda arra, hogy a magyar hat√≥s√°gok hogyan keltenek hangulatot, azt√°n az immor√°lis sz√©lsŇĎs√©gesek hogyan cs√ļsztatnak √©s hamis√≠tanak. Hogy a v√©geredm√©ny az legyen, sokezer magyar m√©diafogyaszt√≥ meg van gyŇĎzŇĎdve arr√≥l, hogy egy szem√©t bev√°ndorl√≥ j√ļlius 5-√©n megerŇĎszakolt egy magyar l√°nyt a vonaton.

Hat nap alatt majdnem kilencvenezer n√©zŇĎje volt a jobbikos Nemzeti 1 nett√©v√© ‚ÄúBev√°ndorl√≥ erŇĎszakolt magyar l√°nyt a vonaton‚ÄĚ c√≠mŇĪ vide√≥j√°nak. Ebben Kisberk Szabolcs, a H√≠r TV egykori ‚Äút√©nyfelt√°r√≥ja‚ÄĚ interj√ļvolja meg az Intercityn a v√©c√©ben bliccelŇĎ, majd ott megerŇĎszakolt l√°nyt. A megr√°z√≥ besz√©lget√©sben az √°ldozat akadozva mes√©li el a rettenetes sztorit. Ami di√≥h√©jban annyi, hogy nem volt p√©nze, √©s √ļgy akart bliccelni Kecskem√©tre menet, hogy a csomagjait betette egy vagonba, majd elb√ļjt a v√©c√©ben, de √ļgy, hogy nyitva hagyta kicsit az ajt√≥t, majd beb√ļjt am√∂g√©. A logika az lett volna, hogy a kalauz l√°tja, hogy nincs bent senki, √©s nem ellenŇĎrzi a v√©c√©t. Csakhogy egy angolul besz√©lŇĎ k√ľlf√∂ldi fick√≥ kisz√ļrta a dolgot, bement a l√°ny mell√©. ElŇĎsz√∂r √ļgy tett, mintha seg√≠tene neki, de a z√°rt f√ľlk√©ben k√©sŇĎbb beny√ļjtotta a sz√°ml√°t, √©s pszich√©s terrorral szexre k√©nyszer√≠tette a l√°nyt.

Aki bizonytalan √©s lesokkolt volt, de a bar√°tnŇĎje tan√°cs√°ra v√©g√ľl feljelent√©st tett. A pasit el is kapt√°k azonnal, Kecskem√©tre vitt√©k √©s szexu√°lis k√©nyszer√≠t√©s alapos gyan√ļja miatt elj√°r√°st ind√≠tottak ellene.

Az esem√©nyeket felid√©zve az √°ldozat a vide√≥n elmes√©li, hogy a kecskem√©ti rendŇĎrs√©gen, mik√∂zben vallom√°st tett, a rendŇĎr√∂k elmondt√°k neki, hogy elkapt√°k a fick√≥t, aki bev√°ndorl√≥. ‚ÄúEl√©g sok mostan√°ban a bev√°ndorl√≥‚ÄĚ - mondt√°k m√©g neki. (Ez 19:00 t√°j√°n hangzik el.)

Ez√©rt is lett a vide√≥ c√≠me is bev√°ndorl√≥s. Csakhogy nem eg√©szen f√©l perccel k√©sŇĎbb m√°r az is elhangzik a vide√≥ban, a rendŇĎrs√©g v√°laszlevel√©re hivatkozva, hogy a tettes egy 35 √©ves szerb √°llapolg√°r volt. √Čs Kisberk ennek ellen√©re a fenti c√≠mmel tolta ki a vide√≥t.

Advertisement

A manipul√°ci√≥ innentŇĎl t√∂k√©letesen mŇĪk√∂dik. Egy h√ļszperces vide√≥t a netezŇĎk kis r√©sze n√©z v√©gig, ennek az a sorsa, hogy megn√©zetlen√ľl, vagy n√©mi belep√∂rget√©s ut√°n megossz√°k, terjesztve az √ľzenetet a bev√°ndorl√≥kr√≥l.

De a ki√°lt√≥ ellentmond√°st m√©g Kisberk is megpr√≥b√°lta elsim√≠tani. A filmv√©gi lekonfer√°l√≥ sz√∂veg√©ben ez√©rt besz√©l arr√≥l, abszol√ļte √∂sszef√ľgg√©s √©s √©rtelem n√©lk√ľl, hogy

arra nem kaptunk v√°laszt, hogy a szerb √°llampolg√°rs√°g√ļ f√©rfi pontosan milyen jogc√≠men tart√≥zkodik Magyarorsz√°gon, √©s arra sem, hogy bev√°ndol√≥-e

Advertisement

√Čppen ebbŇĎl a lekonfer√°l√°sb√≥l l√°tszik, hogy sz√≥ sem lehetett arr√≥l, hogy a mŇĪsor k√©sz√≠tŇĎi v√©letlen√ľl nem vett√©k √©szre az ellentmond√°st.

V√°laszt nem kaptak, h√°t √ļgy terjesztett√©k tov√°bb, hogy bev√°ndorl√≥ volt a tettes.

√ćgy mŇĪk√∂dik ez.

A N√©pszabads√°g most megkereste az √ľgyben a kecskem√©ti rendŇĎr√∂ket. Akik most m√°r tagadt√°k, hogy a rendŇĎr√∂k azt mondt√°k volna a l√°nynak, hogy bev√°ndorl√≥ volt a tettes. Az nem der√ľlt ki, hogy ezt mi√©rt nem mondt√°k el azalatt a hat nap alatt, ami√≥ta a vide√≥t j√≥ sokan megn√©zt√©k √©s megosztott√°k. A gyan√ļs√≠tott elŇĎzetes letart√≥ztat√°s√°t az √ľgy√©szs√©g egy√©bk√©nt nem tartotta indokoltnak, √≠gy gyorsan elengedt√©k.

Advertisement

Az √ľgyben azt lehet nagyj√°b√≥l biztosan tudni, hogy a gyan√ļs√≠tott f√©rfi egy Olaszorsz√°gb√≥l Szerbi√°ba tart√≥, magyarorsz√°gi lakc√≠mmel nem rendelkezŇĎ szerb √°llampolg√°r volt. EbbŇĎl lett a jobbikos t√©nyfelt√°r√°s r√©v√©n erŇĎszaktevŇĎ menek√ľlt.

(A tippet k√∂sz√∂nj√ľk J√≥zsefnek)