Christopher Gunn m√ļlt h√≥napban 35 √©vet kapott, ami√©rt fiatal l√°nyok meztelen k√©peit szerezte meg az interneten. √Čs ahelyett, hogy el√©g lett volna neki a trilli√≥ porn√≥oldal, Facebookon √©s m√°s k√∂z√∂ss√©gi h√°l√≥kon erŇĎszakolt ki el√©g gusztustalan m√≥don fot√≥kat vagy √ļgy, hogy fiatal sr√°cnak, vagy √ļgy, hogy Justin Biebernek adta ki mag√°t. Az elŇĎbbi esetben fiatalok bizalm√°ba f√©rkŇĎz√∂tt √ļgy, hogy mag√°t frissen a v√°rosba √©rkezett tininek adta ki mag√°t, elŇĎsz√∂r √°rtatlan, azt√°n egyre felfedŇĎbb k√©peket k√∂vetelt a l√°nyokt√≥l, azt√°n tov√°bb folytatta egyre durv√°bb k√∂vetel√©sekkel. Az ut√≥bbi esetben pedig Bieberk√©nt jegyeket √©s backstage-bej√°r√°st aj√°nlott cicis k√©pek√©rt cser√©be. Gunn 31 √©ves volt. Az FBI is meg√≠rta a t√∂rt√©netet √©s aj√°nlott tan√°csokat is arra, hogyan lehet az ilyesmit elker√ľlni. Ami az√©rt nem egy dinamit m√≥dszer:

 - Ne vedd készpénznek, hogy a vírusirtód garantáltan megvéd a behatolások ellen.

 - Kapcsold le a számítógépedet, ha nem használod.

 - Takard le a kamerádat, ha nem megy.

¬†- Ne nyiss ki csatolm√°nyokat an√©lk√ľl, hogy megerŇĎs√≠tetted, hogy ismerŇĎstŇĎl √©rkeztek.

¬†- Nem baj, ha gyanakv√≥ vagy. Ha √©desany√°dt√≥l kapsz egy √ľzenetet csatolm√°nnyal hajnali 3-kor, lehet, hogy nem is az √©desany√°d k√ľldte.

¬†- Ha a sz√°m√≠t√≥g√©pedet megfertŇĎzt√©k √©s zsarol√≥ fenyeget√©seket kapsz, ne f√©lj sz√≥lni a sz√ľleidnek vagy √©rtes√≠teni a rendŇĎrs√©get.

Arr√≥l persze egy b√ľd√∂s sz√≥ nincsen, hogy ne b√≠zz emberekben a Facebookon, haszn√°ld a Tineye-t, higy kider√≠tsd, lopt√°k-e a profilk√©p√ľket m√°shonnan, vagy hogy egyszerŇĪen ne k√ľldj f√©lmeztelen k√©peket Justin Biebernek, m√©g ha az igazi is.

[Gizmodo/FBI]