Egy fideszes elk√ľldte a balosoknak azt a Facebook-levelez√©st, amiben a fideszes Zsig√≥ R√≥bert irodavezetŇĎje egy trollt instru√°l, hogyan keltsen zavart a balos jel√∂lt, Teket Melinda fb-oldal√°n.

A szerkesztŇĎs√©g√ľnkbe beesŇĎ kamp√°nysztorikat eln√©zve Magyarorsz√°gon egy√°ltal√°n nem lenne sz√ľks√©g IRL v√°laszt√°sokra, a nemzet nagyobb √ľgyeit a felek sz√≠v√ľk szerint l√°jkol√°ssal oldan√°k meg. A p√°rtok pedig nem telep√ľl√©seket vagy orsz√°gr√©szeket, hanem fb-falakat √©s kommentmezŇĎket akarnak uralni.

Most p√©ld√°ul egy olyan linket kaptunk, ahol egy olyan k√©p l√°that√≥, amit √°ll√≠t√≥lag a Fidesz bajai kamp√°nyst√°bj√°nak egy √°rul√≥ tagja k√ľld√∂tt el az egyes√ľlt baloldali lista aktivist√°inak. A k√©pen egy √°llt√≥lagos fb-besz√©lget√©s olvashat√≥, ahol ifj Sz√°deczky Attila, Zsig√≥ R√≥bert bajai polg√°rmester/Fidesz-sz√≥vivŇĎ/k√©pviselŇĎjel√∂lt irodavezetŇĎje arra instru√°lna egy aktivist√°t, hogy miket posztoljon ki az ellenf√©l, Teket Melinda fb-fal√°ra. P√©ld√°ul egy olyan k√©pet, amin a jel√∂lt, √ļjs√°g√≠r√≥k√©nt, Gyurcs√°ny Ferenccel l√°that√≥, √©s mosolyog, teh√°t Gyucs√°ny embere.

Mindez a Zsig√≥figyelŇĎ nevŇĪ mikroblogon jelent meg, amit pedig nyilv√°n a balos aktivist√°k csin√°ltak. Ňźr√ľlet, ami itt folyik, k√ľl√∂n√∂s tekintettel arra, hogy Baja elvileg nyugodt, stabilan jobbos v√°laszt√≥k√∂rzet, ahol Zsig√≥ R√≥bertnek minden r√°seg√≠t√©s n√©lk√ľl is minden es√©lye megvan a sima gyŇĎzelemre.

Advertisement

Mi folyhat ott, ahol még szoros is az állás.

A mostani kamp√°ny jellegzetess√©ge, hogy b√°r a maga m√≥dj√°n √°d√°z, az eg√©sz v√©gig pont annyira kicsinyes, mint ez az √ľgy.