Fogj a kezedbe egy darab nyers húst, várd meg, amíg pillanatokon belül elkezd bugyborékolni a víz, emeld ki, tartsd a lavór fölé, és légy türelemmel, amíg a húsevő halak lepotyognak róla.

Pár napja került fel a YouTube-ra az a felvétel, amelyen egy brazil lány ezzel a technikával fog piranhákat, elég hatékonyan. Bátor dolognak tűnik, az ember azt gondolná, ha megcsúszik, esetleg beleér a karja a vízbe, másodpercek alatt csontig fogják rágni a halak, ahogy azt az egyik James Bond-film alapján képzelhetnénk.

A vérszomjas piranhákról kialakult képet Theodore Rooseveltnek is köszönhetjük. Az Egyesült Államok 26. elnöke 1913-ban ellátogatott Brazíliába, az Amazonas partjára, ahol a helyiek le akarták nyűgözni őt. A folyó egy részét hálóval elkerítették, kifogtak egy csomót piranhát, mindet berakták ebbe az elkerített részbe, majd jól kiéheztették őket. Amikor Roosevelt megérkezett, bevezettek egy élő tehenet a vízbe. A rengeteg éhes piranha pár percen belül felfalta az állatot, csak a csontváza maradt meg. Roosevelt ezek után hosszassan ecsetelte útinaplójában, hogy milyen tökéletes és félelmetes gyilkológépezet ez a hal.

via Sploid