Fogj a kezedbe egy darab nyers hĂșst, vĂĄrd meg, amĂ­g pillanatokon belĂŒl elkezd bugyborĂ©kolni a vĂ­z, emeld ki, tartsd a lavĂłr fölĂ©, Ă©s lĂ©gy tĂŒrelemmel, amĂ­g a hĂșsevƑ halak lepotyognak rĂłla.

PĂĄr napja kerĂŒlt fel a YouTube-ra az a felvĂ©tel, amelyen egy brazil lĂĄny ezzel a technikĂĄval fog piranhĂĄkat, elĂ©g hatĂ©konyan. BĂĄtor dolognak tƱnik, az ember azt gondolnĂĄ, ha megcsĂșszik, esetleg beleĂ©r a karja a vĂ­zbe, mĂĄsodpercek alatt csontig fogjĂĄk rĂĄgni a halak, ahogy azt az egyik James Bond-film alapjĂĄn kĂ©pzelhetnĂ©nk.

A vĂ©rszomjas piranhĂĄkrĂłl kialakult kĂ©pet Theodore Rooseveltnek is köszönhetjĂŒk. Az EgyesĂŒlt Államok 26. elnöke 1913-ban ellĂĄtogatott BrazĂ­liĂĄba, az Amazonas partjĂĄra, ahol a helyiek le akartĂĄk nyƱgözni Ƒt. A folyĂł egy rĂ©szĂ©t hĂĄlĂłval elkerĂ­tettĂ©k, kifogtak egy csomĂłt piranhĂĄt, mindet beraktĂĄk ebbe az elkerĂ­tett rĂ©szbe, majd jĂłl kiĂ©heztettĂ©k Ƒket. Amikor Roosevelt megĂ©rkezett, bevezettek egy Ă©lƑ tehenet a vĂ­zbe. A rengeteg Ă©hes piranha pĂĄr percen belĂŒl felfalta az ĂĄllatot, csak a csontvĂĄza maradt meg. Roosevelt ezek utĂĄn hosszassan ecsetelte ĂștinaplĂłjĂĄban, hogy milyen tökĂ©letes Ă©s fĂ©lelmetes gyilkolĂłgĂ©pezet ez a hal.

via Sploid