This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Így kell kinyírni egy karriert egyetlen buzizós Facebook-poszttal

A tavalyi év nagy “elefántos” dance slágere mögött álló litván zenésznek nagy jövőt jósolt szinte mindenki. Egészen eddig.

Advertisement

A house producer Marijus Adomaitis több alias alatt is zenélt, először Mario Basanov, majd később Ten Walls néven, és utóbbiként jelentette meg a Walking With Elephants című dalt, melyet tavaly tényleg rengetegszer lehetett hallani, és jó nagy sláger lett még Angliában is, ami litván zenészektől annyira nem megszokott dolog.

Idén jött volna ki az első lemeze, a nyárra több fesztiválra is le volt kötve fellépése, és még én is beraktam január elején az év ígéretes új előadói közé, ezzel a kérdéssel: “Az idei év nagy kérdése, hogy Marijus Adomaitis – aki egy lemeznyi anyaggal még adós – egy életre bezárta-e magát a trombitáló elefántok skatulyájába, vagy ez csak egy nagy karrier kezdete.”

Advertisement

Nos, hamarabb választ kaptunk erre, mint gondoltam volna: Adomaitis a múlt héten úgy gondolta, itt az ideje megosztani a világgal a homoszexualitással kapcsolatos nézeteit. Azzal kirakott egy posztot a Facebookra, melyben a homoszexualitást a pedofíliához hasonlította, “másfajta emberekként” emlegette a melegeket, és eldicsekedett azzal is, hogy egy, őt toleranciára oktató kollégáját hogyan csendesítette el: “És te örülnél neki, ha a 16 éves fiad popsiját szétrepesztené a pasija?”

Advertisement

Adomaitis nemcsak ott hibázott, hogy buzizni Nyugaton már nem nagyon szokás, hanem azt se vette figyelembe, hogy a melegklubokból kinőtt house-szcénában különösen allergiásak az ilyesmire. Ennek megfelelően a Twittert/Facebookot pillanatokon belül elárasztották a dühös üzenetek, egyesek kettétörték a lemezeit, a vele fellépő előadók lemondták a fellépéseket, és ami a legfontosabb, a fesztiválok is elkezdték visszamondani a koncertjeit.

Ezt követően tegnap végre Adomaitis is megmozdult, és írt egy bocsánatkérő posztot, melyben azt is jelezte, hogy lemondta a maradék fellépéseit, és szünetet fog tartani. Könnyen lehet, hogy ez a szünet igen hosszúra nyúlik majd, Ten Walls példájából viszont mindenki okulhat.

Advertisement

(via Independent)

Share This Story

Get our newsletter