This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Így karácsony másnapjára nem sok maradt

Mármint olyan téma, amit a kollégák ne érintettek volna az ünneppel kapcsolatban az elmúlt két napban, de ez a lemez még érdemel egy bejegyzést.

Advertisement

Nálunk gyerekkoromban ez az album ment 24-én délután vagy kora este, és össze is kapcsolódott a karácsonnyal rendesen. Aztán jó ideig nem hallottuk, tegnap viszont kihasználtam, hogy fent van az egész a YouTube-on.

Bár a pont harminc éve megjelent Jeles napokat Sebestyén Mártával és Szörényi Leventével adták el, kulcsember volt a lemezen a hangszerelő, Cserepes Károly, a Vízöntő korábbi tagja is, aki a népzene és a modern elektronikus zene házasításán dolgozott – ugye ebből a koncepcióból jó tíz évvel később sokan meggazdagodtak világszerte.

Advertisement

Volt még két hasonló projektje (Szerelmeslemez, Kivándorlás), de ez volt az első, és ezen ott van Hortobágyi László is, miközben ne feledjük, hogy Szörényit is élénken foglalkoztatta a modern és a tradicionális zenék keresztezése. Sebestyén Márta is akkoriban robbant be igazán a magyar zenei életbe, szóval ez egy pont jókor, megfelelő résztvevőkkel elkészült lemez, és sikerült neki két teljesen eltérő hangzás házasítása jóval azelőtt, hogy később erről a koncepcióról annyi bőrt lehúztak volna.

Share This Story

Get our newsletter