A demokrácia gyakorlásának legalapvetőbb gesztusát többórás fogvatartással, meztelenre vetkőztetéssel és megfélemlítéssel torolta meg a fideszes Kocsis Máté segédcsapataként fellépő józsefvárosi rendőrség.

Letoltatták a férfi alsógatyáját, bugyira vetkőztették a nőt, verbálisan ijesztgették, majd rabosították őket, és csak 6 óra elteltével engedték ki őket a fogdából. Mindezt azért, mert a választások előtt egy héttel filccel összefirkálták Kocsis Máté polgármester plakátját. Ami - főleg választási időszakban - a politikai véleménynyilvánítás klasszikus, a társadalomra kicsit sem veszélyes gyakorlata. És semmiképpen sem olyan ügy, ami miatt bárkit fogva lehetne tartani és bőnözőként kezelni.

Az Index cikke részletesen bemutatja, milyen klasszikus pártállami módszerekkel lépett föl a politikával szövetséges erőszakszervezet még október 10-én. A szocialista társadalmi rend ellenségeit azzal a Józsefvárost 100 százalékosan lefedő, orwelli térfigyelő kamerarendszerrel leplezték le, amit nem sokkal ezelőtt adott át Kocsis Máté és Pintér Sándor belügyminiszter.