Ünnepélyes keretek között feltéptük a borítékot, ahová az RTL-en futott Konyhafőnök című szakácsvetélkedő győztesének nevét rejtettem el még a műsor kezdetén. Nagy teszt volt ez, hogy milyenek a médiaipari informátoraim. Hát nem tévedhetetlenek!

Advertisement

Kezdjük a magyarázkodással, elvégre magyarok vagyunk. Hatalmas kockázatot vállalt a Cink, azon belül én, amikor majdnem egy hónappal ezelőtt a legszélesebb nyilvánosság előtt felírtam egy nevet egy darab papírra, majd borítékba helyeztem, amit Orosz Péter az orvosi pecsétjével + kapcsozógéppel is lezárt.

Advertisement

A papíron a Konyhafőnök nyertesének neve állt, a műsort ugyanis előre leforgatták, így elvileg tudható vol,t ki győzőtt. Én is tudni véltem, hogy kicsoda: Mély Torok megsúgta.

Mint az eddigiekből is kikövetkeztető, nem az, akit én felírtam a papírra. A tuti tippem ugyanis úgy szólt, hogy a beépített álamatőr álnemszakács, Wossala Rozina fog győzni – vagyis győzött. A valóság ezzel szemben az, hogy az RTL ugyan végigtolta a műsoron az ismeretlen versenyzőnek álcázott ismert gasztronómus-vendéglátóst, egészen a kétfős nagydöntőig, Rozina azonban kikapott Kiss Kálmántól, és csak második lett.

Advertisement

Most mondhatnám azt, hogy ennyi résztvevőből megjósolni egy döntőst nem is rossz teljesítmény, de az az igazság, hogy a majdnem jó bennfentes infó annyit ér, mint Kövér Lászlónak a csók. Ezt megszoptuk, mint a KDNP elnöki székéért kampányoló transzvesztita. Mondhatnám azt is, hogy "de legalább csiklandós izgalommal néztük végig a Konyhafőnök összes adását", de ez sem lenne igaz, mert a műsor olyan hervasztó volt, hogy egészen hamar lehasadtam róla, és a gyerekek új szenvedélyének megfelelően inkább megnéztem egy rakás raktár-, konténer- és csomagvadász műsort. És a döntőt sem láttam.

(Csak a kedvetekért vagyok ilyen mosolygós vesztes. A háttérben már patakokban folyik az infomátorvér.)

Share This Story

Get our newsletter