Így higgyen az ember David Gilmournak: mégis lesz új Pink Floyd-album

A gitáros többször is kategorikusan kijelentette, hogy nem működik közre több lemezen, de ősszel mégis megjelenik egy lemez, eddig nem megjelent felvételekkel, Roger Waters nélkül.

A hétvége fontos zenei híre volt, hogy Gilmour felesége kitweetelte, hogy ja, lesz egy új Pink Floyd-lemez októberben, amely az azóta elhunyt billentyűssel, Richard Wrighttal húsz éve megkezdett sessionökre alapul.

Advertisement

Azóta a Floyddal gyakran dolgozó vokalista, Durga McBroom-Hudson is megerősítette ezt a Facebookon: ezek a felvételek még a The Division Bell-korszakba nyúlnak vissza, de aztán Gilmour és Nick Mason még dolgoztak rajta egy csomót. A lemez címe The Endless River lesz, és ha minden igaz, októberben jelenik meg, húsz évvel az eddigi utolsó Pink Floyd-album után.

Én ehhez csak idetenném Gilmour hat évvel ezelőtti nyilatkozatát: "Voltak már példák arra, hogy valaki az ellenkezőjét csinálta annak, amit a búcsúzáskor mondott, de kategorikusan kijelenthetem, hogy nem lesz több album és turné az én részvételemmel."

A fenti videón az első Waters-nélküli Floyd-album slágerdala, amit a magyar tévé is milliószor leadott a nyolcvanas évek végén, a repülő emberes klippel.

Share This Story

Get our newsletter