Így hazudoznak a politikusok!

Illustration for article titled Így hazudoznak a politikusok!

A múlt hét végének legviccesebb kelet-európai híre arról szólt, hogy az egykori grúz elnök ukrán kormányzó lesz Odesszában. Mihail Szaakasvili ettől még népszerűbb és idézettebb lett sokfelé, így nyilatkozhatott arról is, hogy milyen volt katonának lenni a csapi határőrségnél.

Advertisement

Az azóta roppant népszerűvé vált – és fentebb is látható – 1986-os katonafotót Gasparus már pénteken bekommentelte, tök mókás, hogy Mihail egy kicsit nálam is hülyébben néz ki a szovjet egyenruhában. De a lényeg az emlékek felidézése, mely szerint az elnöknek – aki akkor persze még nem elnök volt, hanem csak egy balfék sorkatona – nehéz dolga volt, hiszen:

Advertisement

derékig meztelenül kellett futkároznia és fekvőtámaszoznia a mínusz 30 fokos kárpátaljai télben

!!

Hát nem lettem volna helyében, az biztos. Viszont bár a kijelentés érzelmi erejét növeli, a hitelességét csökkenti, hogy Kárpátalján legfeljebb a jégkorszak idején lehettek 30 fokos fagyok, még Técsőn sem ment le a hőmérő higanyszála 25 alá soha, Csap pedig ehhez képest langyos kis alföld. A derékig meztelen tornászásról meg annyit, hogy kemény fagyban ilyet a gonosz szovjet feljebbvalók sem nagyon forszíroztak – kaptak volna a pofájukra rendesen –, bár persze lehet, hogy Csapon gonoszabbak voltak a tisztek vagy esetleg az öregkatonák az átlagnál, ha egy értelmiségi kinézetű hórihorgas grúzzal találták szemben magukat.

Advertisement

Hát ez van, már az európai értelemben vett demokratikus politikusokban sem lehet bízni!

Share This Story

Get our newsletter