Soha nem olvastam ilyen durva, torokszorító kommentet a Cinken. Andrabian felhasználó elmeséli, hogyan kezelte a rákos gyerekét "doktor" Vargha Zoltán, a híres természetgyógyász-csodadoktor.

"Doktor" Varghát és a halálfélelemből pénzt csináló üzleti vállalkozását a lelkiismeretlen bulvársajtó hónapokon át reklámozta, miközben a sarlatán Bajor Imrét kezelte.

Advertisement

No, ha már szóba került itt is elmondom, hogy Varghaa "doktor" személyes ismerősöm, ahogyan számos daganatos vagy más krónikus betegséggel élő gyereket nevelő szülőnek. 2007-ben jártunk nála, akkor hat hónapos, agydaganatos fiammal, dr. B.E. tanácsára , aki akkor az országos Onkológiai Intézetben dolgozott radiológiai területen, ma természetgyógyász, de ezt hitelesítendő egyetemi állását is megtartotta. Tőle a sztereotaktikus sugárkezelés alkalmazhatóságáról érdeklődtem 3 éves kor alatt. Erről nem tudott felvilágosítást adni (mint kiderült, Nyugat-Európában akkor már évek óta alkalmazták, Magyarországon tudtommal ma sem), viszont Vargát és a Gerson terápiát ajánlotta mint egyedüli lehetséges gyógymódot. (Előzmény: a magyar gyerekonkológia és idegsebészet nagyágyúi a szövettani eredmény ismeretében tanácstalanok voltak, így más orvosi javaslat nem volt a kezünkben. Itt kapcsolódnék a Szily úr kommentjéhez is: az első tünet megjelenésekor - torticollis - három hónappal későbbre kaptunk időpontot gyermekneurológiára, szerencsére nem vártuk meg "volt ismerősünk") A Gersonos nő kerek perec megmondta, hogy gyerekek esetében fel sem merül ez a radikális módszer, és kérte, hogy adjam át annak, aki küldött, hogy soha többé ne ajánlja őt gyerekek esetében (ezt hívom azóta is kuruzslói etikának).

Varghánál komoly várólista van, de ajánlónkra tekintettel hamar adott időpontot. Király utcai forgalmas rendelőjének várója celebek hálálkodó leveleivel van kitapétázva. Egy 20 ezer forintos "kivizsgálás" (talp taperolás, akkori árak) után vállalta a daganat, illetve az általa "diagnosztizált" egyéb kóros elváltozások kezelését. Egy kezelés 45 perc, emlékeim szerint 7-8 ezer forint, ebből dupla adagokban 10-15 alkalmat tartott szükségesnek. Egyébként alig értettük, amit mond, ő maga is beteg, idült alkoholista és/vagy hallássérült ember benyomását keltette, teliholdról, mély hangokról hadovált motyogva és laikusok számára is anatómiai képtelenségeket mondott. Nem volt még semmilyen tapasztalatom az alternatív gyógyászatban, ezért kerek perec megkérdeztem, hogy gyógyított-e már meg agydaganatos gyereket. Hajajj, de mennyit! Igazából az asszisztensei riadt arcáról vettük le. hogy mi újság van, és bár akkor olyan helyzetben voltunk, hogy senkitől nem kaptunk orvosi segítséget, azonnal tudtuk, hogy át akar verni.

A kemo és sugárkezeléstől, valamint a képalkotó vizsgálatok minden formájától (rtg, mrt, ct) eltiltott, mondván, hogy ezek rossz hatással vannak a daganatra. Már az első alkalommal szerződést akart aláíratni velünk, amit megtagadtunk. A szerződésben szerepelt, hogy ha nem gyógyulna meg a gyerek, akkor visszaadja a pénzt. (ismerősőm évekig pereskedett vele ilyen pénzért). Később több alkalommal keresett telefonon és fizetési kedvezményeket ajánlott, amit nem vettünk igénybe, ezért egy lábgombán kívül végül mást nem kaptunk tőle.

A bulvársajtó felelőssége? Igen, szemben Hujber úr állitásával számos beteg, hozzátartozó, szülő és ahogy tapasztaltam, számos fogadott és fogadatlan "jóakaró" kizárólag a bulvár és kereskedelmi média valamint a celebek tevékenysége alapján itéli meg a világot, próbál eligazodni benne, és másokat is erre biztat. Miért, honnan kellene, van tényfeltáró újságírás is? Hány cikk jelent meg Bajor Imre betegsége vagy bármi más kapcsán Vargha, Ládi Szabolcs, "dr" Dávid Tamás, és az összes szemét gyerekgyilkos kuruzsló üzelmeiről, akik az elképzelhető legkiszolgáltatottabb embereket fosztogatják évek óta büntetlenül, orvosi, közhasznúalapitványi segítséggel, komoly médiatámogatás mellett?

Advertisement

Ha neked is vannak személyes élményeid a "doktorról", ne tarsd őket magadban!

Share This Story

Get our newsletter