Illustration for article titled Így gondolkodik az utca embere a melegekről

A Buzi Újhullám egy olyan kritikai alapokon álló szervezet, ami megkérdőjelezi a jelenlegi LMBT+ mozgalom működését, és pozitív szövegkörnyezetben való használatukkal próbálja visszavenni az eddig sértőnek használt szavakat.

Advertisement

Ebben a videóriportjukban véletlenszerűen kiválasztott emberekkel beszélgetnek a melegekről alkotott véleményükről. A videó annak apropóján készült, hogy ezen a héten indult a Budapest PRIDE rendezvénysorozat, amelynek keretében beszélgetést szerveznek a melegek és a fogyasztói kultúra kapcsolatáról. Nevezetesen arról, hogyan lettek a drága, márkás termékek a melegség ismérvei.

A videóban van, aki konteót sejtet, van, aki elfogadó. Ami viszont szerintem a legjobban látszik, hogy a homofóbia egyáltalán nem fekete-fehér jelenség. Olyan bélyeg, amit nem érdemes ráütni mindenkire, aki nem azon a nyelven, nem abban a paradigmában gondolkodik, ahogy azt az LMBT+ közegben néha elvárják. Számtalan olyan jóindulatú ember van, aki a polkorrektség szövevényes labirintusaiban a legkevésbé sem igazodik el, illetve vannak olyanok is, akik ezért homofóbnak bélyegzik őket. Szerintem.

Advertisement

Szóval megjött a Cinkre is a buzilobbi. Jó reggelt kívánok, ezért tart itt ez az ország.

Kép: Pridepropaganda

Share This Story

Get our newsletter