This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Így gázolt biciklist Murányi Marcell

Illustration for article titled Így gázolt biciklist Murányi Marcell

A Népszabadság volt főszerkesztője ellen vádat emeltek, egytől öt évig terjedő szabadságvesztés várhat rá.

Advertisement

A vádiratot – ami rekonstruálta a baleset körülményeit – az Index ismertette:

Az ügyészség információi szerint Murányi a Fiumei út felől a Király utca irányába haladt a Rottenbiller utcán, megelőzött egy teherautót és egy trolibuszt, majd elsodorta a busz előtt hajtó, kivilágított kerékpárral közlekedő sértettet. Hiába tülkölt a troli sofőrje, és hiába volt hangja a balesetnek is, a volt főszerekesztő lassítás nélkül hajtott tovább – igaz, később, még a rendőri intézkedés alatt, visszatért a baleset helyszínére, ahol jelentkezett a rendőröknél.

Advertisement

Az ügyészség halálos baleset gondatlan okozása vétséggel, illetve segítségnyújtás elmulasztása bűntettel vádolja Murányit, az újságíró a vádirat szerint több közlekedési szabályt megszegett.

Az exfőszerkesztő azt mondta: nem vette észre, hogy elsodorta a biciklist, csak furcsa hangot hallott, és amikor otthon látta, hogy meg van karcolva az autója, visszatért a helyszínre. A felelősségét elismerte, de azt mondta, nem történt tudatos cserbenhagyás és gázolás.

Advertisement

A kerékpáros hetekkel később halt meg, az eset csak ezután került nyilvánosságra, és Murányi ekkor le is mondott a pozíciójáról.

Share This Story

Get our newsletter