Emlékeztek Vajna első melegfilmjére? Berlinben lesz a világpremierje

A Viharsarok aztán végül nem lett az első melegekről szóló film az új filmfinanszírozási rendszerben, a Coming Outnak sikerült megelőznie. Fesztiválszereplésben viszont nem, Császi Ádám első játékfilmjét a Berlinale filmfesztivál Panorama szekciójában mutatják be februárban.

A Panoramában olyan filmeket mutatnak be, amik versenyprogramba nem kerültek, de érdemesek a bemutatásra a fesztiválon.

A film előzetesét meg tudjátok lentebb nézni.

Császi Ádám rendező játékfilmes debütálása, a Viharsarok, a fiatal felnőttkor szexuális identitás keresésének drámája, egy érzéki, ám végzetes szerelmi háromszög történetén keresztül, a kietlen magyar pusztában.

Advertisement

Fotó: Rév Marcell

Így fog kinézni a "Filmalap első melegfilmje"

Megérkezett a magyar Túl a barátságon előzetese, azzal a különbséggel, hogy a főszereplők nem cowboyok, hanem fiatal magyar és német focisták.

Császi Ádám tavaly forgatta le Kiskunmajsa környékén a Viharsarok című drámáját, amit az Index a Filmalap első melegfilmjének nevezett. Ami mondjuk igaz, meg hát én is beletettem a címbe. Császi filmje egy Németországban focizó fiatal srácról szól, aki egy kudarc után visszautazik Magyarországra, a többi kicsit egyelőre még homályos és az előzetesből sem egyértelmű a történet. A képek viszont gyönyörűek, főleg Rév Marcellnek köszönhetően, akinek egy csomó videoklip, rövidfilm és Kodaly Method-klip után ez a játékfilmes bemutatkozása.

Az előzetest fura módon nem a Filmúnió vagy a gyártó Proton Cinema tette fel a netre, hanem a Viharsarok német forgalmazója, az M-Appeal. A filmet ők árulják a cannes-i vásáron is jövő héten. Magyar bemutatóról még nincsen hír.