Vagyis megny√≠lt a Fehova, a fegyver-, horg√°sz-, vad√°sz-, no meg kutya- √©s luxushaj√≥v√°s√°r. A motorcs√≥nakos kurvanapoztat√°s √©s a vitorl√°z√°s passz√©, az √ļj divat a gir√≥sz√°szing, vagyis az elektromos jachtoz√°s. K√©priport egy ide√°lis gyerekes rendezv√©nyrŇĎl.

A Fehovából a HO, vagyis a horgászrész olyan, mint egy gigantikus vásár, a programozós-szórakozós vonalat a nagy akváriumok képviselik, amikben néha csalibemutatókat tartanak.

Pont mindig olyankor j√°rtunk a csarnokban, amikor nem volt bemutat√≥, cser√©be volt lap√°torr√ļ tok, ami a szezon m√°sodik legszomor√ļbb gerincese a p√©nzhamis√≠t√≥ fideszes ut√°n.

Advertisement

A harcsa csak röhög a csalibemutató ötletén.

Advertisement

Az √©lve ritk√°n megfigyelhetŇĎ menyhal ezzel szemben komolyan veszi az eg√©szet. A val√≥ √©letben nem szokott ilyen s√∂t√©t sz√≠nŇĪ lenni, ez tal√°n egyfajta tilakoz√°s a fogyaszt√≥i kapitalimus olyan sz√©lŇĎs√©gei ellen, mint a tematikus v√°s√°rok.

Csak hogy √©rz√©keltessem, mire k√©pes az emberi elme, ha a hobbij√°r√≥l van sz√≥: ez itt egy olyan horg√°szkajak, aminek a bels√©ben elektromos motort rejtettek el, amit a l√°bunkkal ir√°ny√≠thatunk, a j√°rmŇĪ k√∂zep√©re r√°ad√°sul felszereltek egy korl√°tot ‚Äď sajnos kil√≥g a k√©pbŇĎl ‚Äď, hogy a pec√°s k√©nyelmesebben √°llhasson fel. Akci√≥s √°ron nincs n√©gy kil√≥! M√°rmint n√©gysz√°zezer forint.

Advertisement

A BNV valahogy vonzza a bizarr kisv√°llakoz√≥kat, ŇĎk itt egy irt√≥ gyorsan n√∂vŇĎ k√≠nai s√°rk√°nyf√°t vagy mi a h√≥h√©rt n√©pszerŇĪs√≠tettek a pec√°sok k√∂z√© vegy√ľlve, amibŇĎl el√ľltetsz kilencvenet, √©s megold√≥dik mindien gondod, bele√©rtve a fŇĪt√©st. Ha pedig mag√°nyos lenn√©l, elbesz√©lgethetsz az √ćr√°sban Kommunik√°l√≥ Tusk√≥val, aki m√°r 8 √©ves, de ilyen vaskosra nŇĎtt.

Advertisement

Hamar átvitorláztunk a kétszer akkora vadászcsarnokba, ahol pénzért nyilazni is lehet.

A vad√°szokban a barna √©s olajz√∂ld mell√©nyeik, a h√ľlye kalapjuk meg a csontb√≥l faragott nyakkendŇĎ√∂sszeh√ļz√≥ basszaty√ļjuk mellett az a j√≥, hogy nem √©rz√©kenykedik el a dolgokat.

Advertisement

M√°r a gyerekek is aranyos √°llatokra lŇĎd√∂zhetnek j√°t√©kb√≥l.

Advertisement

3D-s √°ldozatok is voltak. Mondjuk kinek ne lett volna √©let√©ben olyan pillanata, hogy sz√≠vesen k√≠nhal√°lra √≠t√©lt volna egy cicaszerŇĪ mos√≥medv√©t?

Borisz kedvenc fegyvere a l√©gg√©ppisztoly volt l√©zeres ir√°nyz√©kkal, hi√°ba mes√©ltem neki gyŇĪl√∂lettŇĎl cs√∂p√∂gŇĎ katonat√∂rt√©neteket.

Advertisement

Nem lennék mosómedve egy felfegyverzett Mirike közelében.

Advertisement

Nagyon megdicsérték, milyen kis szórása volt Borisznak, vagyis meglett az eredménye a 12 és 3/4 éves tudatos nevelésnek.

Hahaha, el akart√°k hozni a megtakar√≠tott p√©nz√ľket, h√°tha siker√ľl pusk√°t venni belŇĎle.

Advertisement

Papa, itt mi√©rt √∂lt√∂z√∂tt mindenki vad√°sznak: ‚Äď k√©rdezte egyszer csak Borisz. T√©nyleg olyan volt az eg√©sz, mint egy cosplay-fesztiv√°l, ami ahhoz k√©pest √©rdekes, hogy a szomsz√©dos horg√°szcsarnokban senkit sem l√°ttam melles csizm√°ban vagy pergetŇĎmell√©nyben boh√≥ckodni. Fel√ľd√ľl√©s volt a Fradi-zs√°kos ember a sok barna mell√©nyes ut√°n.

Advertisement

Bizonyos pontokon pr√≥babab√°kat helyeztek ki, hogy a kezdŇĎk megtanulhass√°k, hogyan n√©zhetnek ki echte vad√°szosan.

H√°t p√©ld√°ul √≠gy. Az √©lŇĎ vad√°szokat eln√©zve hi√°nyzott a b√°bu kez√©bŇĎl a kupica vagy a butykos.

Advertisement

A tipikus vad√°sz, amennyire fel tudtam m√©rni a jelmezes t√∂megben, az √°tlagosn√°l alacsonyabb, k√∂pc√∂s f√©rfi, de alapvetŇĎen semmi sem k√ľl√∂nb√∂zteti meg tŇĎled vagy tŇĎlem, kiv√©ve a megmagyar√°zhatatlan vonz√≥d√°s√°t az √ľvegszemŇĪ, fura, kit√∂m√∂tt √°llatok ir√°nt. Ez a punkoszl√°n egy b√©csi mester fant√°zi√°j√°t dics√©ri.

Advertisement

A gyerekekkel irt√≥ √©lvezetes "melyik a legsz√°nalmasabb kit√∂m√∂tt √°llat" versenyt rendezt√ľnk. Az elsŇĎ bajnokjel√∂ltem ez az erŇĎsen h√°zimacskagyan√ļs vadmacska volt, amihez remek volt elk√©pzelni a h√°tt√©rsztorit egy szok√°sos istentelen ber√ļg√°ssal a vad√°szh√°zban, azt√°n a l√∂v√©ssel a buli k√∂zep√©n, majd a k√≠nos magyar√°zkod√°ssal a kand√ļr gazd√°j√°nak, v√©g√ľl a kit√∂m√©ssel.

Ez a kis vakarcs a való életben akkora, mint 3 darab hamis Fidesz-százauerós összetekerve.

Advertisement

A bajnok azonban az elsŇĎ blikkre is ink√°bb szobornak tŇĪnŇĎ rozm√°r.

Advertisement

Akinek az uszonyai garantáltan festve vannak, valami vastag réteggel.

A Fehova k√≠m√©letlen√ľl ŇĎszinte, √≠gy a rengeteg √°llat mellett ki√°ll√≠tottak egy kit√∂m√∂tt embert is.

Advertisement

K√∂zelebb √©rve egy√©rtelmŇĪv√© v√°lt: nem sim√°n emberrel, hanem vad√°sszal van dolgunk.

Advertisement

Mit vad√°sszal, szt√°rvad√°sszal. Az eg√©sz Fehova legnagyobb tanuls√°ga, hogy a zseni√°lis √≠r√≥, kiskorom kedvence val√≥j√°ban egy lep√©nyarc√ļ t√∂rpe volt.

Ha valaki m√©lynek l√°tsz√≥, de felsz√≠nes k√∂vetkeztet√©seket akar levonni a gazdag magyarokr√≥l, a Boat Show ide√°lis terep ehhez. Hossz√ļ √©vek √≥ta j√°rok ide. A v√°ls√°g kezdete ut√°n pikkpakk eltŇĪnt a boatok nagy r√©sze. Azt√°n egyre fogytak az igaz√°n nagy vitorl√°sok, hogy a k√∂zepesek szinte teljesen elillanjanak. Mostanra mutat√≥ba maradt nagyvitorl√°s, √ļgyhogy az ilyen t√≠pus√ļ gazdagok vagy elszeg√©nyedtek, vagy k√ľlf√∂ldre mehettek. Az egy jobb √ľzlet ny√©lbe √ľt√©se ut√°n m√°r megvehetŇĎ, kisebb m√©retŇĪ, motorcs√≥nak √©s jacht k√∂z√∂tti m√©retŇĪ kurvanapoztat√≥k √ļgy-ahogy tartj√°k magukat, a mŇĪfaj nagyobbjai megritkultak, mint a val√≥di eur√≥ a Fidesz-kassz√°ban. AmibŇĎl j√≥ sok van, az a Gir√≥ Sz√°sz Andr√°s √°ltal h√≠ress√© tett elektromos jacht.

Advertisement

A Boat Show leg√©rdekesebb r√©sze az amatŇĎr hobbihaj√≥√©p√≠tŇĎk standja.

Advertisement

Ez a Star Trek-iz√© val√≥j√°ban egy √≥ce√°n√°tszelŇĎ evezŇĎscs√≥nak. Elk√©pesztŇĎ gondolat √ļgy √°tevezni egy √≥ce√°non, hogy az ember nem l√°t ki rendesen, csak az oldalablakon kereszt√ľl. Klasszikus rabszolga√©lm√©ny lehet.

Egy ilyen megaki√°ll√≠t√°son egy csom√≥ mindent tanul az ember. √Čn p√©ld√°ul megtanultam, hogy mondhatt√°k a dealert ŇĎsmagyarul.

Advertisement

B√°r a Fehova kifejezetten helyben v√°s√°rl√≥s ki√°ll√≠t√°s-v√°s√°r, √©n egy darab v√°s√°rfi√°val meg√ļsztam. Cser√©be egy nyolcvan centi hossz√ļ, d√∂gletesen b√ľd√∂s, sz√°r√≠tott szarvasmarhag√©g√©t hurcolhattam a zsebemben. Majdnem sz√°raz volt, de ha az ember v√©letlen√ľl hozz√°√©rt, a felsz√≠n√©n ny√°lk√°san undor√≠t√≥ r√©teget lehetett kitapintani. Azt is elmondtom, hogyan jutottam hozz√°.

Advertisement

√ögy, hogy minden√ľtt rengeteg kutya ny√ľzsg√∂tt, a v√°s√°rtal egy idŇĎben ugyanis nagy t√©li kutyaki√°ll√≠t√°st is tartanak itt, √©s a kert tele van mindenf√©le csod√°s kuty√°kkal, √≠gy persze mi is elment√ľnk megn√©zni a versenyt.

Amit n√°lunk ez a pl√ľss√°llatszerŇĪ k√∂z√©p√°zsiai-k√∂ly√∂k nyert.

Advertisement

A porondok √©s a fell√©p√©sre v√°r√≥ kutyafalk√°k k√∂z√∂tt m√°szk√°lva olyan szagot √©reztem, mintha valaki idehozta volna a horg√°szt√°sk√°mat. Kider√ľlt, hogy egy lengyel asszony √°rul sz√°r√≠tott √°llati darabokat, r√°gcsl√°s c√©lj√°b√≥l. Az eg√©sz l√°d√°nyi marhal√©gcsŇĎrŇĎl elŇĎsz√∂r azt hittem, valaki kiteny√©sztette a m√©teres lisztkukacot. De sajnos nem.

A Fehova eg√©sz j√≥ sz√≥rakoz√°s, ha szeretsz becseszett k√∂z√©pkor√ļ f√©rfiakat n√©zni, ahogy v√∂r√∂s√∂dik a fejŇĪk, √©s nincsenek ellenedre a tŇĪzfegyverek. Kiv√°l√≥ lehetŇĎs√©g gyerekeseknek is, ha elromlana az idŇĎ a h√©tv√©g√©n. A kuty√°k + lŇĎfegyverek komb√≥ ŇĎket sem hagyja hidegen, sŇĎt. Arra viszont k√©sz√ľl fel, hogy a parkol√°s a szok√°sos undor√≠t√≥ rettenet. Ha van egy kis eszed, ne kocsival menj, hanem metr√≥val a Pillang√≥ utc√°ig, onnan gyalog. √Čn nem tudtam meg√ļszni, le is maradtam az elej√©n Semj√©n Zsolt korm√°nyvad√°sz megnyit√≥ sz√∂veg√©rŇĎl.

Advertisement

A hely a gasztron√≥mia szerelmeseinek is tartogat meglepet√©seket: √©n p√©ld√°ul m√©g sosem ettem hullap√©nisz sz√≠nŇĪ, √≠zŇĪ √©s √°llag√ļ csevapot.