Illustration for article titled Igénytelenebb háziállatod sosem lesz

A Lente Márton és Zimmerer Erzsébet – a MOME két mesterképzőse – által megalkotott, LUMINOSE névre keresztelt kutyalámpa szeretni ugyan nem tud, de biztosan jobb kedvre derít.

Advertisement

És még stílusos is.

A termék a múlt hónapban mutatkozott be a Design Hét keretein belül, mostantól viszont 149 euró (kb. 46 ezer Ft) ellenében akár már idén is otthonunkban üdvözölhetjük.

Advertisement

A kutyát megálmodó Zimmerer az archetipikus kutyamozdulatok megjelenítését tartotta szem előtt a tervezéskor, így a fekete, fehér (bükk) és natúr (tölgy) színekben, különböző színű nyakörvekkel kapható asztali lámpa ülni és nyújtózni is tud, ami leírva elég rosszul hangzik, a képeket látva viszont azt hiszem, meg tudnék barátkozni vele:

Advertisement

A LED-panellel felszerelt lámpa elemeit egyébként megváltozott munkaképességűek készítik Pilisvörösváron, így a vásárlással nekik is segíthetünk. Mivel minden lámpa egyedi alkotás, ezért a rendelés után három héttel tarthatjuk a kezünkben a lámpát, szóval akár karácsonyi ajándékként is jól jöhet egy dizájnőrült rokonnak.

Advertisement

A magyar dizájnerek egyébként mostanában jól állnak a nemzetközi színtéren: Asztalos Gabriella tavaly a Hug Chair-rel aratott, a szintén fiatal Toronyi Péter tucatnyi rangos díjat, köztük egy 2011-es RedDot-ot tud felmutatni, és idén még a Zeneakadémia új arculata is kapott egy Nagy Piros Pontot, szóval reméljük, a LUMINOSE is elindul majd a siker útján.

Share This Story

Get our newsletter