Te is megŇĎr√ľlsz a pultosokat feltart√≥ kokt√©loz√≥ macskajancsikt√≥l, amikor csak egy s√∂rt szeretn√©l k√©rni? Itt a megold√°s!

A sz√≠vembŇĎl sz√≥lt Taylor Berman kirohan√°sa a Gawkeren. Kev√©s ideges√≠tŇĎbb van ann√°l, mint amikor p√©ntek este beszorulsz a b√°rpultn√°l cuba libr√©ket √©s mojit√≥kat rendelŇĎ arc m√∂g√©. Aki term√©szetesen nemcsak mag√°nak rendel, hanem az eg√©sz n√©pes asztalt√°rsas√°g√°nak kikevertet valami kokt√©lt, ami √©pp menŇĎ azon a h√©ten.

Most abba ne is menj√ľnk bele, mi√©rt iszik valaki felnŇĎtt ember l√©t√©re kokt√©lokat s√∂r vagy fr√∂ccs helyett, ink√°bb koncentr√°ljunk a probl√©ma megold√°s√°ra. A javaslat szerint a k√∂ny√∂rtelen szegreg√°ci√≥ a megold√°s: legyen egy gyors sor azoknak, akik egyszerŇĪ italt k√©rnek, √©s egy m√°sik azoknak, akik percekig fel szeretn√©k tartani a pultosokat a bolond√©ri√°ikkal.

Ezzel mindenki j√≥l j√°rna: a b√°r t√∂bb vevŇĎt szolg√°lhatna ki, a nem bonyolult italokat fogyaszt√≥k el√©gedettebbek lenn√©nek, √©s a kokt√©loz√≥k is bar√°tkozhatn√°nak a t√∂bbi kokt√©loz√≥val, nem k√©ne m√°sokkal vegy√ľlni√ľk.

Ha m√°r itt tartunk, arra is megold√°st kellene tal√°lni, mi legyen azokkal, akik:

  1. azután is a pultnál maradnak beszélgetni, miután már megkapták az italukat
  2. azért tartanak fel egy egész kocsmára való tömeget, hogy az italukhoz tartozó béna rituálét (például tequila sóval és citrommal) végigjátsszák

Advertisement

De azt majd m√°skor, a fontolva halad√°s jegy√©ben √∂r√ľlj√ľnk, hogy az elsŇĎ probl√©m√°t ilyen k√∂nnyen megoldott√°k nek√ľnk.