Ilyen √©rz√©s lehet az, amikor csak az√©rt hajszolod a Scorsese-f√©le Kom√©dia kir√°ly√°t, hogy megn√©zhesd benne az utc√°n, a h√°tt√©rben √°lldog√°l√≥ Joe Strummert vagy hogy annyira ne menj√ľnk messze, Gatty√°n Gy√∂rgy√∂t a Flo Rida videoklipben, azzal a kiv√©tellel, hogy Strummer halott, Gatty√°n meg √©l √©s nagyon √©lvezi. A '97-es Erotic Underground c√≠mŇĪ Playboy-dokumentumfilmben ugyanis ott van Vizoviczki L√°szl√≥, a budapesti b√°rcs√°sz√°r. Nem kilomniczizett arccal, nem bilincsben, √©s nem arr√≥l besz√©l, hogy mennyire flottul megy minden a c√©gbirodalm√°ban. Vagyis dehogynem, pont arr√≥l panaszkodik, hogy alig b√≠rja a l√°nyokat a legeleg√°nsabbnak tartott Dolce Vit√°ban tartani, mert mind elmegy a vend√©ggel.

Pontosan 10 m√°sodpercig szerepel a bŇĎ egy √≥r√°s filmben a rettegett¬†V. L√°szl√≥, de ez m√°r nagy fog√°s ahhoz k√©pest, hogy mennyire gyakran jelent meg az ut√≥bbi 15 √©vben vide√≥n vagy audi√≥n.

De n√©zz√ľk ezt a 10 m√°sodpercet. Vizoviczki olyan lehengerlŇĎ s√°rmnak van a birtok√°ban, mint a Ray Liotta Henry Hillje a NagymenŇĎkben, amikor √©ppen felfele √≠vel mindene az √©letben √©s nem k√©pzel sz√©tkok√≥zva helikoptereket maga f√∂l√©. A modora megfontolt, de alig tudja mag√°ban tartani az el√©gedetts√©g√©t, hogy neki most √©ppen kurva j√≥l megy, hiszen sikeres klubj√°b√≥l csak t√≥dulnak kifel√© a vend√©gek karj√°n a l√°nyok. Az olyan l√°nyok, mint m√∂g√∂tte Orgov√°n √Āgnes, aki kor√°bban megsz√≥lal a filmben is, itt pedig megmutatja, hogy mi is az az erotikus t√°nc, ami√©rt ŇĎt fizetik.

Kis koncentrálással ki is lehet venni, hogy mit mond magyarul. 

Sz√°llod√°jukba. √Čtterembe. Egy√©b sz√≥rakoz√≥helyekre. √Čs a h√∂lgyeink, ha j√≥ vend√©grŇĎl van sz√≥, el is k√≠s√©rik ŇĎket.

Advertisement

De az a nyomat√©kos√≠t√≥ tagol√°s! Azok az apr√≥ pillant√°sok, szinte √©szrevehetetlen pillant√°sok a kamer√°ba! Az a domin√°ns testtart√°s! Az a b√ľszke v√°llalkoz√≥i mosoly, ami szinte kirobban belŇĎle, de musz√°j megtartania a kontrollt, hogy a komoly √ľzletember benyom√°s√°t keltse! Ez az ember m√°r 1997-ben is k√©szen √°llt arra, hogy bekebelezze a vil√°got √©s vele egy√ľtt mindent, ami az √ļtj√°ban √°ll!

A Playboy szerint Budapest a legmenŇĎbb v√°ros Kelet-Eur√≥p√°ban, egyr√©szt leg√°lis a prostit√ļci√≥, √©s minden dolgoz√≥ l√°ny szereti a munk√°j√°t, m√°sr√©szt meg 1 doll√°r√©rt be lehet √ľlni reggeltŇĎl √ľzemelŇĎ topless b√°rokba, ahol 5 doll√°r√©rt m√°r helyet lehet foglalni, 100-√©rt pedig haza is k√≠s√©rnek a l√°nyok. Vagy ha nincsen kedved ennyit k√∂lteni, akkor mehetsz az Intim Centerbe, ahol annyira n√©pszerŇĪek a szexmŇĪsorok, hogy naponta kettŇĎt is kellett szervezni. Vagy ha csak minim√°lisan akarsz kimozdulni, akkor mehetsz a Tabu t√©k√°ba, ahol szem√©lyesen Kovi adja el neked a m√°s orsz√°gokban illeg√°lis filmeket. Ahogy a f√°sult narr√°tor mondja: "szinte minden leg√°lis, a szex pedig mindenhol ott van."

Advertisement

V. L√°szl√≥ az√≥ta elŇĎzetesben √ľl, b√°r a Dolce Vita m√©g l√©tezik az Okt√≥ber 6. utc√°ban,¬† l√°tsz√≥lag ugyanazzal a profillal, Kovi vide√≥t√©k√°it az APEH bez√°ratta, az Intim Center pedig el√©ldeg√©l K√°roly k√∂r√ļton. A tizen√∂t √©vvel ezelŇĎtti m√°s vil√°gr√≥l viszont itt van ez a n√©gy perc. Figyelem, szŇĎr√∂s punettik √©s d√∂rg√∂lŇĎzŇĎ mellek!

Az Erotic Undergound fillérekért megvásárolható az angol Amazonon.