Ilyen érzés lehet az, amikor csak azért hajszolod a Scorsese-féle Komédia királyát, hogy megnézhesd benne az utcán, a háttérben álldogáló Joe Strummert vagy hogy annyira ne menjünk messze, Gattyán Györgyöt a Flo Rida videoklipben, azzal a kivétellel, hogy Strummer halott, Gattyán meg él és nagyon élvezi. A '97-es Erotic Underground című Playboy-dokumentumfilmben ugyanis ott van Vizoviczki László, a budapesti bárcsászár. Nem kilomniczizett arccal, nem bilincsben, és nem arról beszél, hogy mennyire flottul megy minden a cégbirodalmában. Vagyis dehogynem, pont arról panaszkodik, hogy alig bírja a lányokat a legelegánsabbnak tartott Dolce Vitában tartani, mert mind elmegy a vendéggel.

Pontosan 10 másodpercig szerepel a bő egy órás filmben a rettegett V. László, de ez már nagy fogás ahhoz képest, hogy mennyire gyakran jelent meg az utóbbi 15 évben videón vagy audión.

De nézzük ezt a 10 másodpercet. Vizoviczki olyan lehengerlő sármnak van a birtokában, mint a Ray Liotta Henry Hillje a Nagymenőkben, amikor éppen felfele ível mindene az életben és nem képzel szétkokózva helikoptereket maga fölé. A modora megfontolt, de alig tudja magában tartani az elégedettségét, hogy neki most éppen kurva jól megy, hiszen sikeres klubjából csak tódulnak kifelé a vendégek karján a lányok. Az olyan lányok, mint mögötte Orgován Ágnes, aki korábban megszólal a filmben is, itt pedig megmutatja, hogy mi is az az erotikus tánc, amiért őt fizetik.

Advertisement

Kis koncentrálással ki is lehet venni, hogy mit mond magyarul. 

Szállodájukba. Étterembe. Egyéb szórakozóhelyekre. És a hölgyeink, ha jó vendégről van szó, el is kísérik őket.

Advertisement

De az a nyomatékosító tagolás! Azok az apró pillantások, szinte észrevehetetlen pillantások a kamerába! Az a domináns testtartás! Az a büszke vállalkozói mosoly, ami szinte kirobban belőle, de muszáj megtartania a kontrollt, hogy a komoly üzletember benyomását keltse! Ez az ember már 1997-ben is készen állt arra, hogy bekebelezze a világot és vele együtt mindent, ami az útjában áll!

Advertisement

A Playboy szerint Budapest a legmenőbb város Kelet-Európában, egyrészt legális a prostitúció, és minden dolgozó lány szereti a munkáját, másrészt meg 1 dollárért be lehet ülni reggeltől üzemelő topless bárokba, ahol 5 dollárért már helyet lehet foglalni, 100-ért pedig haza is kísérnek a lányok. Vagy ha nincsen kedved ennyit költeni, akkor mehetsz az Intim Centerbe, ahol annyira népszerűek a szexműsorok, hogy naponta kettőt is kellett szervezni. Vagy ha csak minimálisan akarsz kimozdulni, akkor mehetsz a Tabu tékába, ahol személyesen Kovi adja el neked a más országokban illegális filmeket. Ahogy a fásult narrátor mondja: "szinte minden legális, a szex pedig mindenhol ott van."

Advertisement

V. László azóta előzetesben ül, bár a Dolce Vita még létezik az Október 6. utcában,  látszólag ugyanazzal a profillal, Kovi videótékáit az APEH bezáratta, az Intim Center pedig eléldegél Károly körúton. A tizenöt évvel ezelőtti más világról viszont itt van ez a négy perc. Figyelem, szőrös punettik és dörgölőző mellek!

Az Erotic Undergound fillérekért megvásárolható az angol Amazonon.