Igazi palotában lakik Habony Árpád

A Cink úgy tudja, hogy az ország leghíresebb titkos tanácsadója a Palazzo Dorottyába költözött.

Advertisement

A Belváros turistanegyedének közepén, a Váci utca és a Duna között húzódó Dorottya utcában áll a főváros kevés New York-i stílusú, szépen felújított patinás luxusházainak egyike.

Az épület kétemeletes eredetijét Pollack Mihály tervezte klasszicista stílusban, de később többször is jelentősen átépítették, megnagyobbították: az udvari neobarokk bankcsarnokot például Hauszmann Alajos tervezte hozzá.

Advertisement

A ház pompás elhelyezkedése és buja luxusarchitektúrája ellenére a rendszerváltás előtt irodaházként szolgált, aztán majdnem húsz évig üresen állt, hogy végül a Liget beépítése körüli viták egyik főszereplője, a MüPát is tervező Zoboki Gábor irodájának tervei alapján vegyes funkciójú überluxus lakó-üzletházzá alakítsák.

Advertisement

A Palazzo Dorottyát megcsináló Dorottya Kft. árulja és bérbe is adja a lakásokat. A már megvásárolt lakásokat a jellemzően befektetési céllal vásároló tulajdonosok általában kiadják, tudomásunk szerint Habony Árpád is ilyen módon lakik az épületben. A 100 fős mélygarázzsal, portaszolgálattal, saját fitneszközponttal és személyzettel rendelkező házban 87 lakás van, a 40 négyzetméteres garzontól a 210 négyzetméteres penthouse-ig.

Advertisement

A ház tulajdonosának kezében lévő lakásokat jelenleg havi 1500 és 5000 euró közötti áron lehet kibérelni. 50 és 200 négyzetméter között vannak még eladó lakások, a legkisebb, egyhálószobás, egyterű kis garzon 210 ezer euróért – 66 millió forint – a legdrágább, egy 3 hálószobás duplex 1 224 674 euróért, ami 383 millió forint.

Advertisement

Habony bérelt lakása inkább az utóbbi mérettartományba eshet.

Advertisement

Az ismert tanácsadó láthatólag igencsak kedveli a Belváros Duna közeli részét, hiszen korábban sajtóhírek szerint a Szerb utca 9. szám alatt lakott, az önkormányzat által az illusztris, tűz közeli, jellemzően a Rogán-féle Városházán dolgozó lakók miatt szépen felújíttatott műemlékben, és gyakran látni ügyet intézni a környék vendéglátóhelyein.

A Szerb utcában önkormányzati vezetők mellett lakása volt annak a Halkó Gabriellának, aki szintén sajtóhírek szerint Jáksó László korábbi életársa és állandó üzleti partnere, és aki a Figyelő információja szerint Habonyt jelenleg is alkalmazza egy cégében.

Advertisement

(A házról ebből az építészfórumos anyagból tudhatsz meg még többet, az illusztrációk egy része is innen származik.)

Share This Story