V√©gre kirakta a Facebookj√°ra a Demokrat√°b√≥l kicenz√ļr√°zott besz√©lget√©st. Ami n√©hol fantasztikus, ilyen r√©szletekkel: "koll√©g√°immal mi kezdt√ľk el a f√ľggetlen politikai √ļjs√°g√≠r√°st Magyarorsz√°gon". √Čs itt tal√°lhat√≥ az √©v legjobb korm√°nyseggnyal√≥ √ļjs√°g√≠r√≥i k√©rd√©se is!

Kezdj√ľk r√∂gt√∂n a k√©rd√©ssel, ami r√∂gt√∂n azut√°n a r√©sz ut√°n k√∂vetkezik, ahol Puzs√©r Orb√°n Viktor elk√°d√°rosod√°s√°t elemzi:

A k√°d√°ri √∂r√∂ks√©g lek√ľzd√©s√©nek fontoss√°g√°val kapcsolatban √ļgy hiszem, egyez√ľnk, de ezen a t√©ren √©n komoly elŇĎrel√©p√©seket l√°tok. Legyen sz√≥ ak√°r a demokr√°cia mŇĪk√∂d√©s√©rŇĎl, a nemzeti √∂ntudatr√≥l vagy az egyenes gerinccel j√°r√°s k√©pess√©g√©rŇĎl. A k√∂zalkalmazotti b√©remel√©s vagy a rezsics√∂kkent√©s val√≥ban fontos r√©szei a korm√°ny tev√©kenys√©g√©nek, de a szoci√°lis √©rz√©kenys√©g, az elesettek t√°mogat√°sa nem felt√©tlen√ľl szocialista gondolat, √©pp√ļgy r√©sze a kereszt√©ny hagyom√°nynak is. De ezeken k√≠v√ľl is sz√°mos pozit√≠v elemet eml√≠thetn√©nk a korm√°ny int√©zked√©sei k√∂z√ľl, mint p√©ld√°ul a mezŇĎgazdas√°g √©s a gazd√°k javul√≥ helyzete vagy ak√°r a cs√∂kkenŇĎ gazdas√°gi f√ľgg√©s az IMF-hitel visszafizet√©se kapcs√°n, de a k√ľlhoni magyarok t√°mogat√°sa sem √©pp k√°d√°ri minta k√∂vet√©s√©rŇĎl tan√ļskodik. Esz√ľnkbe juthat az a p√©ld√°tlan √∂sszefog√°s is, amit a tavalyi √°rv√≠z idej√©n tapasztaltunk, vagy a k√∂z√∂ss√©gi tudat, az √∂nk√©ntess√©g erŇĎs√∂d√©se, amit az oktat√°sban is megfigyelhet√ľnk. Persze sz√°mos ponton vannak m√©g hi√°nyoss√°gok, v√°ltoztatni val√≥k. A fiatalok kiv√°ndorl√°sa is ilyen kezelendŇĎ probl√©ma, amire megold√°sokat kell tal√°lni, de ezzel tiszt√°ban van a korm√°nyzat is.

Nem, nem csesztem el, ez t√©nyleg egy k√©rd√©s a Demokrat√°t√≥l. Na, erre varrj√°l f√∂ldig l√≥g√≥ nyelvbŇĎl k√∂t√∂tt gombot! A magyar szolga√ļjs√°g√≠r√≥i k√©rd√©s legfontosabb formai ism√©rve, hogy v√©letlen√ľl sem tartalmazhat k√©rdŇĎjelet!

De az interj√ļban az alany is odateszi mag√°t rendesen, mondjuk ezzel a r√©sszel:

‚ÄěKi az a Puzs√©r?"

Puzs√©r: Ezt a k√©rd√©st szinte mindig olyasvalaki teszi fel, aki az adott fel√ľleten a saj√°t nev√©t se √≠rja ki. Hogy √©n ki vagyok? Nos, egy nickn√©vn√©l mindenk√©ppen t√∂bb. Van nevem, tov√°bb√° j√≥t√°llok minden szavam√©rt. Mondhatom, hogy r√°di√≥s vagyok, f√ľggetlen √©rtelmis√©gi vagy kritikus. Volt k√∂z√©leti mŇĪsorom Sz√©lsŇĎk√∂z√©p c√≠mmel, a koll√©g√°immal mi kezdt√ľk el a f√ľggetlen politikai √ļjs√°g√≠r√°st Magyarorsz√°gon, sajnos nem nagyon l√©ptek a hely√ľnkre m√°sok az√≥ta se.

Advertisement

Hoppá! Ehhez a sajtótörtébeti szenzációhoz nincs is eléggé passzoló gomb!

Akit a több is izgatja, itt elolvashatja.