This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Igazat mondott a kormány

Tényleg vezet út a közmunkából a versenyszférába. A Quaestor vezérigazgatója március 16-a óta ugyanis a közmunkából érkezett Orgován Béla, aki a falubelijei szerint börtönben is ült.

Advertisement

Igazat beszéltek, pedig hányan huhogtak már arról, hogy a közmunka zsákutca, és semennyire sem következik belőle, hogy az illető valaha is igazi melót kapjon. Hát Orgován Béla kapott, pedig a falubeiek szerint lopás és emberölési kísérlet miatt is ült. Ő maga nem tudta ezt sem megerősíteni, sem megcáfolni, amikor a 444 megkereste a Pest megyei Tápióságon. Merthogy nem volt otthon, csak a 7 darab kölyökkutyája. De ettől még érdekes riportot írtak arról, hogyan látják a helybéliek a férfit, akiről ilyen sziporkákat mondtak:

„Akkor volt csak nagy ember, amikor hitelbe kellett vásárolni" – mondta róla valaki, amikor arról kérdeztük, hogy elképzelhető-e Orgován Béláról, hogy egy jelentős pénzügyi cég vezérigazgatója legyen. Februárban még arról panaszkodott, hogy nincs munkája.

Advertisement

A riport igazán fontos bekezdése viszont rögtön az elején elolvasható:

Az MNB gyanúja szerint 150 milliárd forint értékben adtak ki fiktív kötvényeket a Quaestor cégcsoportnál. A vezérigazgatóváltással könnyen lehet, hogy Orgován Bélának kell elvinnie a balhét a Quaestor cégek körüli csalásokért. Amennyiben például iratok tűntek el az utóbbi hetekben, akkor ez már az ő felelőssége lesz. Orgován Béla előtt Tarsoly Csaba, illetve Tarsoly felesége és édesapja vezették a Quaestor Pénzügyi Tanácsadó Zrt.-t, ám ők mostanra kikerültek a cég irányításából

Advertisement

Csodás új karakterrel bővült a magyar strómanok Kaya Ibrahimtól Tocsik Mártán át húzódó sora! És milyen finoman, szinte észrevehetetlenül csinálták!

Share This Story

Get our newsletter