Illustration for article titled Igaza van a rasszista angolnak, a kelet-európaiak tényleg lopják a halat

Nem minden brit ért egyet Boris Johnson londoni polgármester­rel, aki nemrég lebuta-lustázta a született briteket és a szerény, erkölcsös, szorgalmas kelet-európaiakat állította eléjük példának. Most az egész ország azon a warwickshire-i horgásztótulajdonoson hüledezik, aki "No Eastern Europens" feliratú tiltó táblát helyezett ki a parton. Pedig szegény tudta, miről beszél.

Advertisement

Magyarországon például annyira lopják a halat, hogy maga a köztársasági elnök hívott össze emiatt szervezett vitanapot az ügyben a Parlamentben. Annyira lopják a halat, hogy még a csajom szüleinek Dunakanyar-béli lakhelyén, a falvaktól messzebb eső kis telep kerti tavából is kilopták a fele koi-pontyot. Annyira lopják a halat, hogy a kedvenc külföldi horgászhelyükön, az olasz Po folyón kamionszámra lopják el a harcsákat, de olyan brutális módszerekkel, hogy a helyi hatóságok annak ellenére magyarvadászatokat tartanak, hogy a harcsa ott irtandó ellenségnek számít, de annyira, hogy ha kifogjuk, nem szabad visszatenni a vízbe.

Advertisement

Magyarországon annyira mélyen a reflexekbe ivódott, hogy a halat el KELL lopni, hogy a nem annyira lopós magyar horgászok alapélménye, hogy ha visszaengednek a vízbe egy méreten aluli példányt és valaki pecázik a közelben, akkor az szinte garantáltan rájuk szól, hogy "Micsinál?!" vagy "Mitképzel?!"

És mindenki lopja!

A hallopás a magyarok Nelson Mandelája, ami bőrszínre, nemre, vallásra és társadalmi pozícióra való tekintet nélkül egyesíti a nemzetet. Itt aztán tényleg nincsen magyar, cigány, szegény és gazdag, pesti és vidéki, karmester és proli, fideszes vagy komenista, de még civil és hivatásos sem. A Budapestttől északra eső Duna-szakasz halőr jogostíványokkal is rendelkező hivatásos halászának Amper a beceneve. (Pap Jancsi üzeni, hogy ez utalás az illegális elektromos halászeszközre.)

Advertisement

Szóval a most rasszistának nevezett brit tótulajdonos, talán öntudatlanul, annyira beletrafált, hogy nem lennék meglepve, ha nemsokára ő lenne Áder János Habony Árpádja. Amíg meg nem kapja a titkos tanácsosi felkérést, szegény Eddie Whitehead sorba nyilkatkozhat a lapoknak olyanokat, hogy "Nincs nekem időm arra, hogy egész nap ott üljek, és figyeljem, hogy ellopják-e a halat." Amiből egy dolog derül ki: a kelet-európaiak érkezése előtti Anglia olyan perverz, ijesztő hely volt, ahol egy tavon, amin kötelező visszadobni a kifogott halat, nem alkalmaztak külön főállású embert a lopások kiszúrására. Ijesztő belegondolni, hogy valaha valahol ilyen is létezhetett!

Share This Story

Get our newsletter