This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Ideje bevonulni Tádzsikisztánba és lekeverni két pofont az ukránoknak

Illustration for article titled Ideje bevonulni Tádzsikisztánba és lekeverni két pofont az ukránoknak

A közhelyek közhelye, hogy az embereknek fogalmuk nincs más kontinensek országairól, de érdekes csavar egy amerikai felmérésben, hogy minél kevésbé tudta valaki, hol van Ukrajna, annál szívesebben küldött volna oda katonákat.

Advertisement

A felmérést három amerikai politológus végezte 2066 fős mintán, és remekül megcáfolják azt a hülyeséget, hogy igazából nem számít, hogy tudjuk, mi merre van a térképen. Mert hát hogy ne számítana, amikor a tudatlanságból egyenesen következik a kardcsörtetési vágy.

Ukrajnát hat válaszadóból egy tudta elhegyezni a térképen, átlagosan 3000 kilométerrel csúszott félre a kelet-európai országba szúrt gombostű. A válaszok a Kongótól Kamcsatkáig, Ausztráliától Alaszkáig sorozták a földgolyót, Ukrajnát az esetek 84%-ban biztonságosan elkerülve.

Advertisement

A fiatalabbaknak, a férfiaknak, a független szavazóknak és az egyetemet végzetteknek ment a feladat jobban, bár még az utóbbiak is csak gyalázatos, 21%-os eredményt értek el. De a legfurcsább és legszomorúbb, hogy statisztikailag szignifikáns összefüggés van aközött, hogy valaki nem tudja, hogy hol van Ukrajna, és hogy szeretné, hogy Amerika katonákat küldjön oda.

Mielőtt még bárki elkezdene nevetni a suttyó amerikaiakon, ne tegye: a földrajzi tudatlanság egyetemes emberi tulajdonság, mi is ugyanennyit tudunk Amerikáról.

Advertisement

Forrás és további részletek: Washington Post

Share This Story

Get our newsletter