Kirgiz menek√ľltnek adta ki mag√°t az Indexes, majd direkt elkapatta mag√°t. Mi t√∂rt√©nik igaz√°b√≥l egy menek√ľlttel? Jobb fej rendŇĎr√∂kkel tal√°lkozik, mint tal√°n gondoln√°d, amennyiben senki sem verte vagy fenyegette meg. Besz√≥l√°sok voltak, de kedvess√©g is.

Milyen a rendŇĎrs√©gi buszban? √Čs a menek√ľltt√°borban? Megvernek? Al√°znak? Besz√≥lnak? Seg√≠tenek? Rasszist√°k? J√≥sz√≠vŇĪek?

√Āsotthalomn√°l kapatta el mag√°t Nyilas Gergely, vagyis Georgij Kulakov, az orosz sz√°rmat√°s√ļ kirgiz √°llampolg√°r, aki a Szovjetuni√≥ sz√©tes√©se ut√°n k√©t orsz√°g k√∂z√∂tt a pad al√° ker√ľlt √©s most N√©metorsz√°gba tart. Nyilas probl√©ma n√©lk√ľl elfogatta mag√°t p√°r perc alatt, hogy a k√∂vetkezŇĎ napokban testk√∂zelbŇĎl n√©zhesse meg, mi t√∂rt√©nik Magyarorsz√°gon a menek√ľltekkel.

A cikk igen jó, pontos megfigyelésekkel, szikáran fogalmazva, rengeteg idézettel.

Advertisement

A kedvenc szövegeim:

  • ‚ÄěP√©nisz, big?‚ÄĚ ‚Äď na, ez a k√©rd√©s l√°that√≥an t√ļlment a szok√°soson, a szeneg√°li sr√°c is √©rtetlen√ľl n√©zett, hogy most t√©nyleg j√≥l hallotta-e. A rendŇĎr a rossz vicc el√ľt√©se helyett ink√°bb fokozta √©s alkarj√°t mutogatva magyar√°zni kezdett: ‚ÄěA faszod is nagy, long cock?‚ÄĚ
  • Egy m√°sik esetben egy afg√°n csal√°d k√©rt √©telt, mire a t√°bor sz√©l√©t ŇĎrzŇĎ k√©t rendŇĎr elŇĎsz√∂r letudta egy ‚Äěmaradj√°l, √ľlj√©l vissza‚ÄĚ morg√°ssal, de egy perc m√ļlva egyik√ľk v√©g√ľl odaadta a csal√°dnak a saj√°t √©teldoboz√°t. Ez a kettŇĎss√©g volt e jellemzŇĎ: egy els√≥hajtott ‚Äějajbaszdmeg-mitakarszm√°rmegint‚ÄĚ ut√°n j√∂tt a seg√≠ts√©g.
  • Na ezeket a narancss√°rga szalagosokat vigy√ľk. Hehe, fideszesek‚ÄĚ
  • K√©zenfekvŇĎ lenne, hogy egy ilyen helyen karitat√≠v szervezetek munkat√°rsainak tucatjai ny√ľzs√∂gnek. Helyette itt a hi√°nyuk a feltŇĪnŇĎ. Egy v√∂r√∂skeresztes s√°torponyv√°n k√≠v√ľl semmi sem jelezte, hogy itt b√°rmif√©le seg√©lyszervezet dolgozna.
  • ‚ÄěNa, itt a m√©dia, a kurva anyj√°t‚ÄĚ ‚Äď morogt√°k a kisbuszban a maszkos, gumikesztyŇĪs rendŇĎr√∂k, amikor a k√∂vetkezŇĎ gyŇĪjtŇĎpontn√°l megl√°tt√°k, hogy egy lengyel st√°b k√©rdezgeti a k√©t rendŇĎr t√°rsas√°g√°ban v√°rakoz√≥ afrikaiakat.
  • ‚ÄěH√©, Ghana man! Hungary, no Hilton hotel! Hungary food, water, love, te meg eldobod a kaj√°t?‚ÄĚ ‚Äď a rendŇĎr szavaira bocs√°natk√©rŇĎn intettek a gh√°nai csoport tagjai.
  • ‚ÄěOne line, egy sorba, istenem, nem lehet, hogy ennyire h√ľly√©k vagytok‚ÄĚ ‚Äď mondta egy k√©szenl√©tis, ami s√©rtŇĎ, de √©n betudtam konfliktusmentes fesz√ľlts√©glevezet√©snek.