Megtévesztőnek találta a Magyar Kétfarkú Kutya Párt nevét a bíróság, ezért nem voltak hajlandó bejegyezni azt. Vajon melyik Kutya Párttal tévesztette össze a szakember az MKKP-t? A Tarsolylemezes Kutyával, a Szociáldemokrata Kutyával vagy a Magyar Apostoli Kutyával?

Azon túl, hogy nevetségessé tették magukat, a dolog még komolyból is hátborzongató.

Advertisement

A magyar demokrácia minőségét sikerült tovább rombolnia a bíróságnak az MKKP bejegyzésének elutasításával. Magyarország ugyanis eszerint olyan hely, ahol nem alapíthatsz szabadon politikai pártot olyan néven, amilyenen akarsz, hanem olyan, ahol egy bíró kénye-kedvétől függ a dolog. Az normális, hogy vannak bizonyos korlátozások a pártok névadásában. Az oké, hogy Vujity Tvrtko ne alapíthasson pártot Schobert Norbert Hivatalos Pártja néven, hogy aztán kétezerért adjon egy sima sárgaborsófőzeléket a pártmenzán. Az is oké, hogy ne lehessen Hajrá Szálasi Ferenc párt.

De ha arra, hogy Magyar Kétfarkú Kutya Párt, egy bíró azt mondhatja, hogy az összetéveszthető, akkor semmi értelme az egész pártalapítósdinak. Ennél az is jobb lett volna, ha az indoklás annyi, hogy anyáddal viccelődjél, ne pártnevekkel.

Az MKKP gyorsan összedobott egy tiltakozó Facebook-oldalt Elnézést Kérünk, Akkor Mégsem Kétfarkú Kutya Párt néven, de jogi utön is próbálkoznak persze az idióta döntés megváltoztatásáért.

Share This Story

Get our newsletter