Itt a lex Schmitt! Egy fideszes módosító szerint nem kell ezentúl doktori cím az egyetemi tanársághoz, elég egy olimpai érem, vagy egy Kossuth-díj + Fekete György akadémiájának támogatása.

Advertisement

Pósán László fideszes képviselő nyújtotta be azt a módosító indítványt, aminek elfogadása után akár Schmitt Pál is jogszerűen lehet egyetemi tanár Magyarországon. Aki ugyanis elvégezte az egyetemi alapképzést és emellett vagy olimpiai érmes, vagy Kossuth-díjas, annak nem kell doktori fokozatot szereznie plusz gyakorlatot végeznie, ha egyetemi tanár akar lenni. Az összes - nem véletlenül kitalált - szigorú feltételt ugrani lehet, és innentől a rektori pozíció sem álom többé.

Szerintem is úgy van, hogy egy kilencven méterre hajított gerely simán felér egy esszékötettel. És aki a mai rendszerben ki tud lobbizni magának egy Kossuth-díjat, annak olyan felbecsülhetetlen gyakorlati tapasztalatai vannak, hogy bőven megérdemli a katedrát. Abban pedig csak reménykedni tudok, hogy Pál barátunk nem lesz szemérmes, és megcélozza a rektori széket valahol.

Advertisement

(via vs.hu)

Share This Story

Get our newsletter