Biztos a p√°pav√°laszt√°s miatt lett ez ilyen gyorsan felkapott h√≠r, de √©vtŇĎl f√ľggetlen√ľl baromi vicces, hogy az egyh√°z m√©g 2008-ban vett t√∂bb, mint 20 milli√≥ eur√≥√©rt lak√°st R√≥m√°ban a N√©pek Evangeliz√°ci√≥j√°nak Kongreg√°ci√≥ja nevŇĪ misszion√°rius szervezet√©nek, pont Olaszorsz√°g elsŇĎ sz√°m√ļ melegszaun√°ja f√∂l√∂tt.

R√°ad√°sul ha lehet hinni az Europa Multiclub vend√©gk√∂nyv√©nek, a szauna m√°r 2007-ben is l√©tezett, legal√°bbis m√°r akkor is √©rkeztek kommentek a honlapjukra. A szauna egy√©bk√©nt a honlap alapj√°n pont olyan, az ilyesmi b√°rmelyik m√°sik orsz√°gban, vannak tematikus esem√©nyek, macipartik, az √©v minden napj√°n nyitva van, m√©g vas√°rnaponk√©nt is. Van finn szauna, t√∂r√∂kf√ľrdŇĎ, massz√°szterem √©s √©lm√©nyf√ľrdŇĎ is.

Az Europa Multiclub √©p√ľlet√©ben lakik Ivan Dias b√≠boros, aki egyszer azt mondta, hogy a melegek √©s leszbikusok a penitencia seg√≠ts√©g√©vel kigy√≥gy√≠that√≥ak a term√©szetellenes szok√°saikb√≥l. Az indiai sz√°rmaz√°s√ļ b√≠boros is r√©szt vesz abban a bizotts√°gban, ami XVI. Benedek ut√≥dj√°t fogja megv√°lasztani nemsok√°ra.

Az Europa Multiclub a paplakokkal egy√ľtt a Via Carducci 2 sz√°m alatt tal√°lhat√≥.

Forr√°s: The Independent