Itt egy liberális mintalevél: Lovas Zoltán nyílt levélben zsarolja a Hit Gyülekezetének vezetőjét, Németh Sándort, amiért az ATV hajlandó szóba állni a Jobbik képviselőivel.

Advertisement

Őrület! Milyen nehéz lenne megmagyarázni egy egészen más politikai rendszerből érkezett Idegennek, hogy Lovas Zoltán a progresszív, mindenre nyitott, világszínvonalú jófejséget képviseli Magyarországon, ha az illető Idegen elolvasta volna az ismert újságíró nyílt levelét az ismert vezető lelkésznek.

Advertisement

Lovas azt írja az ATV-t is birtokló egyház vezetőjének, ha az ATV, ami "Az elmúlt napokban azonban megnyitotta kapuit a neonáci eszmék képviselői előtt" - fordítom normális magyarra: "hírtelevízióként több mint tíz év után végre hajlandó megszólaltatni a Jobbik képviselőit", szóval ha az ATV kitart a döntés mellett, akkor Lovas bojkottálni fogja a csatornát. És nemcsak ő!

Amellett, hogy ez mennyire önleleplező, pontosan megmutatva, hogy a magyar hisztibaliiberális szubkultúra liberalizmusa pont az első nem tetsző véleményig tart, Lovas ágálása vicces is. Hiszen ő nem az ATV munkatársa, vagyis a tiltakozásának még ahhoz képest sincsen az égvilágon semmi súlya, a bojkott az ő esetében maximum annyit jelenthet, hogy nem kapcsol oda a távirányítón és mondjuk nem ad interjút, ha megint tiltakozna mondjuk a Szabadság téren és megkérdeznék.

Advertisement

Szintén csodás önleleplezés a következő rész:

Nem volt ellenemre az sem, hogy önök politizáló közösség, hiszen értékválasztásukban a napi politikában hosszú időn keresztül következetesen az ország modernizációja mellett álltak. A komoly gondok az önök számára 2010-ben kezdődtek.

Advertisement

Igen, erről van szó. Az Örökös Aláírókat és körüket mindaddig következetesen és elvszerűen nem zavarta a Hit Gyülekezetének nyílt, szervezett politikai szerepvállalása, amíg az általuk okésnak tartott pártok mellett kampányolt. Már annak idején humoros volt, hogy miközben ha egy katolikus pap vagy egy református lelkész politkkai témában akárcsak megnyikkant a szószékről, azonnal lecsapott rá a balliberális politikai kalapács, az SZDSZ választási szerepléseinek fix alapja volt a szervezett hites kampányhadoszlop. Szóval a Hit Gyülekezetétől szép dolog volt politizálni. Mindaddig, amíg évekkel ezelőtt el nem kezdték azt pletykálni, hogy MDF-esek lettek. Aztán meg hogy fideszesek. Innentől kezdve úgy illik beszélni róluk, mint valami politikai bűnözőkről. Mert nem jóváhagyott pártot támogatni az Aláírókánon szerint majdnem egyenlő a nácizmussal. Nem is lennék meglepve, ha ez a Németh gyanúsan fényes csizmákat rejtegetne a szekrényében!

Share This Story

Get our newsletter