Itt egy liber√°lis mintalev√©l: Lovas Zolt√°n ny√≠lt lev√©lben zsarolja a Hit Gy√ľlekezet√©nek vezetŇĎj√©t, N√©meth S√°ndort, ami√©rt az ATV hajland√≥ sz√≥ba √°llni a Jobbik k√©pviselŇĎivel.

Ňźr√ľlet! Milyen neh√©z lenne megmagyar√°zni egy eg√©szen m√°s politikai rendszerbŇĎl √©rkezett Idegennek, hogy Lovas Zolt√°n a progressz√≠v, mindenre nyitott, vil√°gsz√≠nvonal√ļ j√≥fejs√©get k√©pviseli Magyarorsz√°gon, ha az illetŇĎ Idegen elolvasta volna az ismert √ļjs√°g√≠r√≥ ny√≠lt level√©t az ismert vezetŇĎ lelk√©sznek.

Lovas azt √≠rja az ATV-t is birtokl√≥ egyh√°z vezetŇĎj√©nek, ha az ATV, ami "Az elm√ļlt napokban azonban megnyitotta kapuit a neon√°ci eszm√©k k√©pviselŇĎi elŇĎtt" - ford√≠tom norm√°lis magyarra: "h√≠rtelev√≠zi√≥k√©nt t√∂bb mint t√≠z √©v ut√°n v√©gre hajland√≥ megsz√≥laltatni a Jobbik k√©pviselŇĎit", sz√≥val ha az ATV kitart a d√∂nt√©s mellett, akkor Lovas bojkott√°lni fogja a csatorn√°t. √Čs nemcsak ŇĎ!

Advertisement

Amellett, hogy ez mennyire √∂nleleplezŇĎ, pontosan megmutatva, hogy a magyar hisztibaliiber√°lis szubkult√ļra liberalizmusa pont az elsŇĎ nem tetszŇĎ v√©lem√©nyig tart, Lovas √°g√°l√°sa vicces is. Hiszen ŇĎ nem az ATV munkat√°rsa, vagyis a tiltakoz√°s√°nak m√©g ahhoz k√©pest sincsen az √©gvil√°gon semmi s√ļlya, a bojkott az ŇĎ eset√©ben maximum annyit jelenthet, hogy nem kapcsol oda a t√°vir√°ny√≠t√≥n √©s mondjuk nem ad interj√ļt, ha megint tiltakozna mondjuk a Szabads√°g t√©ren √©s megk√©rdezn√©k.

Szint√©n csod√°s √∂nleleplez√©s a k√∂vetkezŇĎ r√©sz:

Nem volt ellenemre az sem, hogy √∂n√∂k politiz√°l√≥ k√∂z√∂ss√©g, hiszen √©rt√©kv√°laszt√°sukban a napi politik√°ban hossz√ļ idŇĎn kereszt√ľl k√∂vetkezetesen az orsz√°g moderniz√°ci√≥ja mellett √°lltak. A komoly gondok az √∂n√∂k sz√°m√°ra 2010-ben kezdŇĎdtek.

Advertisement

Igen, errŇĎl van sz√≥. Az √Ėr√∂k√∂s Al√°√≠r√≥kat √©s k√∂r√ľket mindaddig k√∂vetkezetesen √©s elvszerŇĪen nem zavarta a Hit Gy√ľlekezet√©nek ny√≠lt, szervezett politikai szerepv√°llal√°sa, am√≠g az √°ltaluk ok√©snak tartott p√°rtok mellett kamp√°nyolt. M√°r annak idej√©n humoros volt, hogy mik√∂zben ha egy katolikus pap vagy egy reform√°tus lelk√©sz politkkai t√©m√°ban ak√°rcsak megnyikkant a sz√≥sz√©krŇĎl, azonnal lecsapott r√° a balliber√°lis politikai kalap√°cs, az SZDSZ v√°laszt√°si szerepl√©seinek fix alapja volt a szervezett hites kamp√°nyhadoszlop. Sz√≥val a Hit Gy√ľlekezet√©tŇĎl sz√©p dolog volt politiz√°lni. Mindaddig, am√≠g √©vekkel ezelŇĎtt el nem kezdt√©k azt pletyk√°lni, hogy MDF-esek lettek. Azt√°n meg hogy fideszesek. InnentŇĎl kezdve √ļgy illik besz√©lni r√≥luk, mint valami politikai bŇĪn√∂zŇĎkrŇĎl. Mert nem j√≥v√°hagyott p√°rtot t√°mogatni az Al√°√≠r√≥k√°non szerint majdnem egyenlŇĎ a n√°cizmussal. Nem is lenn√©k meglepve, ha ez a N√©meth gyan√ļsan f√©nyes csizm√°kat rejtegetne a szekr√©ny√©ben!