This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Hová tűnt Áder János?

Illustration for article titled Hová tűnt Áder János?

Mik járnak egy álmosságtól szédelgő apa fejében, amikor az iskola sarkánál nyoma vész az újabban zöldaktivistává vált köztársasági elnöknek?

Advertisement

Semmi sem ébreszti föl olyan hamar az embert, mint a hosszú szálú IKEA-szőnyegen megpillantott kutyafos – állapítottam meg magamban 6:36-kor, de mire bármiféle további következtetést le tudtam volna vonni, fostalanítottunk, megtaláltuk a pórázt, majd hozzá a kutyát, aztán a rollereket, beszereztünk egy Kubu és egy Ice Fruit márkájú multivitamin italt, egy pizzás korongot, egy kókuszgolyót, egy kakaós csigát és két töpörtyűs pogácsát, és egy saroknyira jártunk az iskolától.

Advertisement

Épp befejeztem a "miért ilyen piros a napfelkelte?" tematikájú, minden tudományos alapot nélkülöző előadásomat, amikor az Iskola Előtti Kötelező Megadugó közepén megpillantottuk a köztársasági elnöki konvojt.

Hátul ment, vagyis állt a testőrök autója, előttük Bulgur János bioköztársasági elnök és a lánya a veszélyeztetett amazonasi törzs által egyetlen fatörzsből kiégetett, kézműves bödöncsónakban Volkswagen kisbuszban. Ezt igazából nem láttuk, csak elképzeltük, mert a busznak sötétített üvege van.

Advertisement

Egy perc, és ott álltunk a suli előtt, elbúcsúztam a gyerekektől, érdeklődve figyeltem egy ideig, ahogy egy Angolszász Gazdasági Bevándorló Apuka "Charlie, Charlie" kiáltásokkal próbál lenyugtatni egy Jack Russell terriert, a várható eredménnyel, aztán nagyot ugrottam, mert egy némán közlekedő vizsla hátulról a csuklómhoz nyomta az orrát. És akkor rájöttem, hogy Áder János eltűnt. Vagyis nem láttam megállni a kapunál, pedig ott araszoltak tőlem az autók fél méterre, és mi száz méterre innen hagytuk őket el a dugóban. Elindultam visszafelé, de a konvojt nem láttam sehol.

Mi történhetett? Villámgyorsan végigzongoráztam a lehetőségeket:

1. Mivel Áder János nemrég leplezte le, hogy ő a Bolygó Kapitánya, szupererejénél fogva, miután megunta a dugót, lyukat fúrt – esetleg rágott – a föld alatt, és minket megelőzve törte át az aszfaltot a főbejárat közelében. Ehhez el is képzeltem őt testhez tapadós dresszben, hülye szuperhőscsizmában, amint irtó gyorsan rág, a kezével vakondmozdulatokat téve.

Advertisement
Illustration for article titled Hová tűnt Áder János?

2. Földanya János villámgyorsan meditált egy sort, meggyújtott két hozamkorlátozott fair trade füstölőt, majd Gaia erejét felhasználva teleportálta a konvojt.

Advertisement

3. A dugót látva az elnök rájött, hogy ez egy környezetszennyező iskola, akkora ökológiai lábnyommal, mint Habony Árpád szolgálati álterepjárója, ezért megfordíttatta a konvojt, a tankot megtöltötte az ott álló Tasnádi-villa kertjéből szerzett komposzttal, és inkább elmentek biovályogot vetni.

Ezer bulgur és tofu – gondoltam magamban, és hazagyalogoltam Fülessel, a környezettudatos biotacskóval. Már az utcánkban jártam, amikor rájöttem, hogy az az eshetőség eszembe sem jutott, hogy Áderék a másik bejáraton mentek be.

Advertisement

Hát ezért jó hajnalban kelni. Napközben csak egy unalmas konvojt láttam volna.

Share This Story

Get our newsletter