Olybá tűnik, ennyi a tanulsága az MSZP Official mikroblogon lezajlott kérdezz-feleleknek. Ahogy így olvasgattam ezt az első – de aligha műfajteremtő – tumblr-es interjúfolyamot vagy mi az ördögöt, egyszerre azon kezdtem gondolkodni, miért érzem úgy, mintha 2002-t írnánk.

Aztán rájöttem: olyan a cucc hangulata, mint azoknak a tíz évvel ezelőtti indexes online interjúknak, amiket akkoriban nagy érdeklődéssel követett az úri közönség.

Viszont nem is nagyon tudok mit idézni belőle. Esetleg ezt a választ, a kérdésre, hogy mit ígért Tarlós István főpolgármester az MSZP-nek, ha megszavazza Vitézy BKK Dávid kinyírását:

Alku nem volt, de csak azért nem fogunk Vitézy Dávid mellett kiállni, mert négy év után végre Tarlós István is belátta, hogy a 2010-ben pályakezdő vezérigazgatónak kinevezett Vitézy alkalmatlan.

Horváth szerint ugyanis Vitézy

alkalmatlanságát pedig például az bizonyítja, hogy az új buszüzemeltetési modell (kiszervezés) évente három és fél milliárd forinttal kerül többe az adófizetőknek. Ez nagyjából a szükséges kapacitás tíz százaléka. Nem mellesleg Vitézy Dávid búcsúzóul ezen a héten további 150 milliárd forintos túlárazott szerződést hozott tető alá a békemenetet szervező Széles Gábor cégével. Mi abban hiszünk, hogy akkor jó a verseny, ha a minőségi szolgáltatás végül kevesebbe kerül.

Advertisement

Ezenkívül kiderült még, hogy:

  • a Városliget bebúrázása megvalósul, méghozzá az Állatkertben, Biodóm néven
  • a szocialisták sokat tanultak a hibáikból
  • azért hamvas Horváth Csaba bőre, mert ilyenek a génjei
  • 2004. december 5-én nem népszavazott, inkább otthon maradt
  • Tisza István, Kun Béla és Kádár János sem példaképe
  • szereti a Nutellát, kanállal és/vagy kenyérrel
  • a baloldal szavazóit nem hagyták magukra

Kb. ennyi. Mit bánom én, ha szeretnétek, nézzétek át az egészet.