A volt ad√≥ellenŇĎr azt mondta, csak figyelemelterel√©s a 2 milli√°rdos √°facsal√°s, aminek a szenz√°ci√≥s leleplez√©s√©t ma jelentette be Varga Mih√°ly.

Nagyon nagyot megy ma Varga Mih√°ly, szerintem √∂sszesen nem √≠rtuk le a nev√©t ennyiszer eddig a Cinken, ah√°nyszor ma megtett√ľk. A nemzetgazdas√°gi miniszter ma d√©lben jelentette be, hogy siker√ľlt lebuktatni egy √°facsal√≥ band√°t, melybŇĎl n√©gyen m√°r elŇĎzetesben vannak.

Az persze m√°r akkor nyilv√°nval√≥ volt, hogy Varga pont a l√©nyegrŇĎl nem besz√©l, de most ezt a t√©m√°hoz n√°lunk sokkal jobban √©rtŇĎ Horv√°th Andr√°s el is magyar√°zta az Orig√≥nak. A k√©tmilli√°rdos √°facsal√°sra azt mondta, hogy ‚Äěegy str√≥manok √°ltal vezetett fantomc√©g, h√°rom h√≥nap alatt okoz ennyi k√°rt az √°llamnak √°favisszaig√©nyl√©s vagy -elker√ľl√©s seg√≠ts√©g√©vel. A piac jelenleg olyan szennyezett, hogy t√∂bb ezer hasonl√≥ c√©g lehet, az ad√≥hivatal tudt√°val, √≠gy b√°rmikor tal√°lhatnak ilyet, ha √©ppen arra van sz√ľks√©g, hogy l√°tsz√≥lagos eredm√©nyeket mutassanak fel."

Horv√°th szerint az is gyan√ļs, hogy ezt az √ľgyet most, az amerikai kitilt√°si botr√°ny kellŇĎs k√∂zep√©n vett√©k elŇĎ, mik√∂zben √°ll√≠t√≥lag m√°r december √≥ta vizsg√°lj√°k. Az egykori ad√≥ellenŇĎr is megerŇĎs√≠tette, hogy a Bunge m√°r √©vekkel ezelŇĎtt jelezte a t√∂meges ad√≥csal√°sokat a NAV-nak, √°m a vizsg√°latot akkor le√°ll√≠tott√°k, most pedig a h√°l√≥zat legals√≥ szintj√©t k√©pviselŇĎ str√≥man c√©geket kapcsolt√°k csak le.

Advertisement

Fotó: Botos Tamás/444