Duplahoppá! Mégsem élőben követi a járatokat a sztártérkép

Túl szép volt, hogy létezzen. Beigazolódtak a kommentelők sejtései, a tegnapi járattérkép nem élőben követi a buszokat, villamosokat, metrókat és egyebeket, hanem a menetrendből számolja ki, hogy ideális esetben hol kellene állniuk. Most szólt erről a BKK.

A szóban forgó térképen ugyanis nem a jelenleg tesztelés alatt álló Forgalomirányító és UtasTÁjékoztató Rendszer (FUTÁR) valós idejű adatai, hanem a tervezett menetrendi adatok láthatók. A különböző menetrendi utazástervező alkalmazások számára évek óta nyílt hozzáférésűvé tettük a menetrendi adatokat, ebből dolgozik több applikáció, így pl. a Google utazástervezője is. Ezeket az adatokat használta fel az Utcakereső a járművek mozgását bemutató alkalmazásához, de az adatok kizárólag a menetrendi tervadatok, zavar esetén (baleset, torlódás, stb.) nem a járművek valós közlekedése látható a rendszerben.

Társaságunkat sem a honlap készítői, sem pedig a sajtóorgánumok nem keresték meg, ezért történhetett, hogy az interneten futótűzként terjedt el a hamis hír. Fontos tudni, hogy a honlapunkon található menetrendekben feltüntetett indulási időpontok tájékoztató jellegűek. A városi közlekedés sajátosságai miatt előfordulhatnak a menetrendtől eltérések.

Nagyon sajnálom.

Hoppá! Kövesd élőben az összes BKK-járatot!

Tetszik, ahogy egy csomó, különböző színű szám zizeg a képernyődön? Azt mondja a haverod, hogy már az Oktogonnál van a buszon, de gyanúsan olyanok a hangok a telefonban, mint a Közvágóhídnál? Akkor az Utcakereső új opcióját neked találták ki!

És tényleg, ha hagyjátok egy picit a térképet, akkor a számok mint apró digitális bogarakt elkezdenek izegni meg mozogni és abból elég jól le lehet szűrni, hogy mi merre mennyi.

[ittlakunk, kösz a tippet TMG-nek]