Hoppá: Kövér László Orbán Viktor környezetét is ütötte egy interjúban

Illustration for article titled Hoppá: Kövér László Orbán Viktor környezetét is ütötte egy interjúban

Mészáros Lőrinc és Orbán Viktor veje is szóba került, Habonyt és Giró-Szászt a nevük említése nélkül megsorozta. Keményebb volt Simicskával, aki szerinte már nem a jobboldal része. Ő annyira vállalhatatlan, hogy Kövér azt is kimondta, az ügyében egyetért Fodor Gáborral.

Advertisement

Ilyen interjúért esett neki nemrég Lázár János Pokorninak és éppen Kövérnek is.

Nyíltan bírálta a kormány több lépését és – közvetetten – Mészáros Lőrincet, sőt a miniszterelnök vejét is Kövér László házelnök a Heti Válaszban megjelent interjújában. Nem durván, nem ellenségesen, és nem is támadt rájuk: a véleménye, ha nem a Fideszen belülről hangzott volna el, teljesen átlagos, mondhatni polgári lenne, leginkább szolidan kritikus-konstruktívnak nevezném. De a NER szabályai szerint semmit sem szabad mondani kifelé, és ez a semminél azért sokkal több.

Advertisement
  • Kövér egyetért azzal a kérdésnek álcázott riporteri véleménnyel, hogy "a Fidesz-támogatók egy részének (…) már nem világos a haladás iránya. Ezért is maradhattak otthon." Mármint a veszprémi választók.
  • "A kormány nem érzékelte, vagy ha érzékelte is, nem volt képes alkalmazkodni a megváltozott lélektani állapothoz." Itt az internetadó ötletének feldobása utáni állapotra gondolt.
  • "A kabinet a választási győzelem után új fejezet nyitása helyett ott folytatta, ahol abbahagyta."
  • "Ráadásul eredményeinket sem mondjuk el jól.".Durr egy saller Habonynak és Giró-Szásznak.
  • "Kevesebbet kell tévednünk: már az hiba, ha nem értjük, mit akarnak az emberek. Voltak értelmetlen felvetéseink is, amelyek szerepet játszottak a népszerűség-csökkenésben." (A drogtesztet mondja példának.) Durr egy pofon Habonynak és Giró-Szásznak.
Advertisement

És most jön a legmelegebb. Itt, mivel kremlinológiában utazunk, és minden aprócska árnyalatnak jelentősége van, beidézem az egész kérdést és a rá adott válasz érdekes részét:

Nem rombolják a hibás döntéseknél sokkal jobban a Fidesz támogatottságát bizonyos ügyek? Mészáros Lőrinc üzletembernek, felcsúti polgármesternek közös orosz cége volt egy hűtlen kezelésért előzetesben ülő szerencselovaggal, aki a nemzetbiztonsági ellenőrzésen való elbukása ellenére agrárattasé lehetett Moszkvában. A miniszterelnök vejének vállakozása pedig sorra nyeri a fideszes vezetésű városok közvilágítási tenedereit.

Minden döntéssel el kell számolni, elsősorban annak, aki meghozta – különösen ha közpénzről van szó. Leginkább azért, hogy a kormány ellenfelei ne alakíthassanak ki olyan közhangulatot, amely az egyébként valós alapot nélkülöző hecckampányukra is fogékonnyá válik. Ezt azoknak is szem előtt kell tartaniuk, akiket a miniszterelnök környezetéhez szoktak sorolni.

Advertisement

Vagyis jobban kéne ügyelni a látszatra.

Kövér ezek után végleg leszámol Simicska Lajossal, aki "abszurd ügynökvádjával" szerinte kívül került a jobboldali politikai közösségen, ezért sincsen belháború a jobboldalon. Csiribí, csiribá, Kövér Mágus egyetlen pálcasuhintással balosította a pártalapító-pártfinanszírozó ősfideszest. Akinek be is szól egy hegyeset, miszerint:

Nem egy üzletembert látok a közéletben, aki azt hiszi, annyi esze van, amennyi pénze. Az említett vállakozó esetében sem tudom elhessegetni magamtól ezt a gondolatot.

Advertisement

Nem tart attól, hogy az oroszoknál bármilyen terhelő papír lenne Orbánról, hiszen ha lenne, már rég felhasználták volna. Kövér nyomtatásban kimondta, hogy egyetért a Simicska ügynökvádját képtelenségnek tartó Fodor Gáborral.

El nem merem képzelni, mit fog kapni ezért az interjúért Lázár Jánostól. Csongrád megye legismertebb órása legutóbb majdnem törött sörösüveggel ugrott Pokorni és éppen Kövér torkának egy-egy hasonló megnyilatkozás miatt.

Advertisement

Fotó: Nagy Lajos/MTI

Share This Story

Get our newsletter