A Tejhatalom tumblr posztolt ma egy p√°r √©ves vicces m√©met aktualiz√°lva (How to tell if your dog is involved in a sex corruption scandal), kiragadva a HVG tegnapi, a nemzetbiztons√°gi bizotts√°g √ľl√©s√©n √©s ut√°n k√©sz√ľlt remek vide√≥j√°b√≥l egy igen besz√©des kock√°t.

A cuki vizsl√°n t√ļll√©pve id√©zz√ľk fel r√∂viden, honnan sz√°rmazik a vicces k√©p eredendŇĎen. 2011-ben a New York Times egyik blogj√°n jelent meg egy poszt, "Az az arckifejez√©s, az a Weiner‚ÄďSpitzer‚ÄďClinton arckifejez√©s" c√≠mmel, amiben a szerzŇĎk tŇĪ√©les megfigyelŇĎk√©pess√©ggel mutattak r√°, mi a k√∂z√∂s a hazug, bes√°roz√≥dott, botr√°nyba keveredett, bukott politikusok arckifejezes√©s√©ben, amikor a nyilv√°noss√°g el√© k√©nytelenek √°llni.

A lap √°ltal megsz√≥laltatott metakommunik√°ci√≥s szak√©rtŇĎ szerint a szexbotr√°nyba keveredett hat amerikai politikusn√°l megfigyelt egyforma arckifejez√©s a d√ľh, az undor √©s a szomor√ļs√°g kevered√©s√©nek eredm√©nye. A d√ľh, amit af√∂l√∂tt √©reznek, hogy elvesztett√©k az esem√©nyek f√∂l√∂tti ir√°ny√≠t√°st, nem urai a helyzetnek, zavarodottnak, sebezhetŇĎnek √©rzik magukat. Az undor, amit a rossz szagok √©s rossz √≠zek miatt √©rez az ember, √©s amitŇĎl a szorosan √∂sszeszor√≠tott sz√°j pr√≥b√°l v√©deni. Egy minden porcik√°j√°ban bŇĪzlŇĎ √ľgy v√°lt ki ilyen √∂nk√©ntelen reakci√≥t a legt√∂bb√ľnkbŇĎl. A csal√≥dotts√°g, a bŇĪntudat, a megh√°tr√°l√°s miatt √©rzett szomor√ļs√°g a leszegett fejtart√°sban, a lefel√© g√∂rb√ľlŇĎ sz√°jsz√©lben mutatkozik meg tagadhatatlanul.

Advertisement

A poszt tetej√©n az animgif a HVG vide√≥j√°b√≥l k√©sz√ľlt, √©rdemes megn√©zni, sz√≥rakoztat√≥: