A N√©pszabads√°g inform√°ci√≥i szerint n√©gy h√≥napig kotlott a Nemzetbiztons√°gi Hivatal Budapesti Kirendelts√©ge azon az inform√°ci√≥n, ami hamarabb lebuktathatta volna a romagyilkosokat. Egy titkos jelent√©s m√©g l√©tezik az √ľgyben.

T√∂rt√©nt ugyanis, hogy az elsŇĎ fokon √©letfogytiglanra √≠t√©lt t√°rsas√°g 2009 febru√°rj√°ban megpr√≥b√°lt fegyvert v√°s√°rolni. Ez a h√≠r eljutott az NBH budapesti r√©szleg√©hez √©s pr√≥b√°lt√°k h√°zon bel√ľl tiszt√°zni, hogy ki lehet Kiss Istv√°n, a csoport egyik tagja. Miut√°n kider√ľlt, hogy a Debrecenben m√°r jobban ismerik, megkerest√©k ezzel az inform√°ci√≥val a debreceni kirendelts√©get is. N√©gy h√≥nappal k√©sŇĎbb, j√ļniusban.

A nol.hu szerint:

ha idŇĎben eljut a Nemzeti Nyomoz√≥ Irod√°hoz az az inform√°ci√≥, hogy egy sz√©lsŇĎs√©ges n√©zeteik √©s megnyilv√°nul√°saik miatt √©vek √≥ta megfigyel√©s alatt tartott csoport k√©t √©ven bel√ľl m√°sodj√°ra k√©sz√ľl nagy tŇĪzerejŇĪ prec√≠zi√≥s fegyvereket beszerezni, akkor m√©g ha a tat√°rszentgy√∂rgyi kettŇĎs gyilkoss√°got m√°r nem is lehetett volna megakad√°lyozni, de az azt k√∂vetŇĎ k√©t t√°mad√°st tal√°n m√©g igen.

A nol.hu inform√°ci√≥i szerint l√©tezik egy titkos jelent√©s arr√≥l, hogy mi√©rt nem seg√≠tett√©k a titkosszolg√°latok megfelelŇĎen a rendŇĎrs√©g munk√°j√°t a gyan√ļs√≠tottak elfog√°s√°ban. 2009 november√©ben nyilv√°noss√°gra ker√ľlt a parlament h√°romtag√ļ munkacsoportj√°nak jelent√©se, de az p√©ld√°ul nem tartalmaz olyan inform√°ci√≥kat, hogy "ki az a f√©rfi, akivel Kiss√©k kapcsolatba l√©ptek a m√°sodik fegyverbeszerz√©skor."

Kiss√©k ugyanis megpr√≥b√°ltak 2008-ban is fegyvert szerezni. Akkor m√°r a sz√©lsŇĎs√©ges t√°rsas√°got √©vek alatt megfigyel√©s alatt tartott√°k a titkosszolg√°latok.