Nem is felvonul√°st, t√ľntet√©st fognak tartani a magyarorsz√°gi √©sztrajong√≥k, √©sztm√°ni√°sok √©s √©sztkedvelŇĎk. Illetve azok, akik az √Āld√°s utcai √©szt nagyk√∂vets√©g√©rt rajongtak. Az ok: a magyar korm√°ny bez√°rta a nagyk√∂vets√©g√ľnket n√°luk, √©s megszŇĪnnek a magyar‚Äď√©szt kapcsolatok.

Nagyon rem√©lem, hogy √©szt vicceket √©s √©szt popkultur√°lis utal√°sokat is fogok hallani p√©nteken a R√≥zsadombon, ahol az apr√≥ balti n√©pek rajong√≥iban sajnos meg fog t√∂rni valami. √Čn eddig nem is sejtettem, hogy n√°lunk l√©teznek √©sztofilek, holnap elv√°lik, mennyien vannak. Azt el sem tudom k√©pzelni, hogy zokog√≥ finnugrisztikusok helyett mondjuk DK-s arcokat l√°ssak.

√ćrtam a szervezŇĎknek, akik a megh√≠v√≥n nem √°rult√°k el, kik ŇĎk. Ha elmes√©lik, posztolok megint.

Ez itt a meghívó:

B√ļcs√ļzzunk el egy√ľtt az √©szt nagyk√∂vets√©gtŇĎl!

Szimp√°tia-megmozdul√°s 2014. szeptember 25-√©n, cs√ľt√∂rt√∂k√∂n, 18 √≥rakor

A magyar korm√°ny j√ļlius elej√©n v√°ratlanul bejelentette, hogy bez√°rja a tallinni magyar nagyk√∂vets√©get. A hivatalos indokl√°s k√ľlgazdas√°gi, k√ľlkereskedelmi, k√ľlpolitikai √©s kultur√°lis diplom√°ciai szempontokra hivatkozott. A d√∂nt√©s √Čsztorsz√°gban √©s haz√°nkban is sz√©les k√∂rben √©rtetlens√©get keltett. Sokakban felmer√ľl a k√©rd√©s, hogy ez az √©szt n√©ppel, nyelvrokonainkkal val√≥ kapcsolatunkat h√°tr√°nyosan √©rintŇĎ l√©p√©s nem lett volna-e elker√ľlhetŇĎ.

Az √©szt f√©l a Magyar K√ľl√ľgyminiszt√©rium j√ļliusi bejelent√©se nyom√°n √ļgy d√∂nt√∂tt, hogy v√°laszk√©ppen maga is bez√°rja budapesti k√©pviselet√©t. Ňźexc. Priit Pallum, √Čsztorsz√°g utols√≥ hivatalban levŇĎ budapesti nagyk√∂vete ez √©v szeptember 30-√°n t√°vozik haz√°nkb√≥l, √©s vele t√°vozik egy darabka √Čsztorsz√°g is.

Az √©szt nagyk√∂vets√©g budapesti mŇĪk√∂d√©se sor√°n nemcsak m√©lt√≥k√©ppen k√©pviselte √Čsztorsz√°got, hanem egy√ļttal sz√°mos hazai tudom√°nyos, mŇĪv√©szeti √©s m√°s rendezv√©nyt is t√°mogatott, tov√°bb√° sok magyar √©s magyarorsz√°gi √©szt √°llampolg√°rnak, szervezetnek, di√°koknak, kutat√≥knak, v√°llalkoz√≥knak √©s m√°soknak ny√ļjtott seg√≠ts√©get √©szt √ľgyeikben. Ez√©rt arra k√©r√ľnk Titeket, hogy szeptember 25-√©n, 18 √≥r√°ragyertek el min√©l t√∂bben a megszŇĪnŇĎ √©szt nagyk√∂vets√©g √©p√ľlete el√©, hogy k√∂sz√∂netet mondhassunk √Čsztorsz√°gnak √©s nagyk√∂vet√©nek az elm√ļlt √©vek√©rt.

Helysz√≠n: Budapest, II. ker√ľlet √Āld√°s utca 3.

IdŇĎpont: 2014. szeptember 25., 18:00

Gy√ľlekez√©s: 17.45-kor. K√©rj√ľk, √©rkezzetek pontosan!

Tervezett program: Pontban 18 √≥rakor becsenget√ľnk a nagyk√∂vets√©gre, kih√≠vjuk a nagyk√∂vetet a kapu el√©, majd vir√°ggal √©s r√∂vid besz√©ddel k√∂sz√∂n√ľnk el tŇĎle √©s az √Čszt K√∂zt√°rsas√°g Nagyk√∂vets√©g√©tŇĎl. √ćgy fejezz√ľk ki a "n√©pi diplom√°cia" jegy√©ben, hogy mi

magyarok tov√°bbra is fontosnak tartjuk a k√©t orsz√°g k√∂zti j√≥ kapcsolatot, √©s √©rt√©kelj√ľk azoknak a munk√°j√°t, akik tettek √©s tesznek √©rte.

A b√ļcs√ļz√°s keret√©ben elhangzik az √Ąrkamisaeg c√≠mŇĪ √©szt dal elsŇĎ h√°rom versszaka. Az √©nekl√©s term√©szetesen nem k√∂telezŇĎ, de a dal k√∂nnyŇĪ, √©s √∂r√ľln√©nk, ha a r√©sztvevŇĎk k√∂z√ľl min√©l t√∂bben csatlakozn√°nak az alkalmi k√≥rushoz. A dalt az al√°bbi linken hallgathatj√°tok meg: Ugyanitt megtal√°lj√°tok a sz√∂veg√©t is, melybŇĎl visz√ľnk magunkkal a helysz√≠nre is.

Advertisement