Hollandia–Mexikó 2-1. Ezek most emberükre akadtak egymásban

A holland válogatott ma este lépett elő a vb-győzelem tényleges esélyesévé. Így azért sokkal nehezebb meccset nyerni, mint spanyolokat szétfutni a csoportkörben. Hátrányban úgy dominálni csaknem egy félidőn keresztül, hogy az ellenfél is baromi erős, az a valami.

Már megint előreszaladtam meccs közben, olyasmi posztcímet forgattam a fejemben, hogy Mexikó sokkal jobb Brazília, mint Kolumbia, csakhogy közben minden pillanatban, minden holland akcióban benne volt a gólveszély. Megint azt mondom, hogy igazságos játék lett valahogy a futball ezen a világbajnokságon. Ha Mexikó kibírja ezt az elképesztő nyomást, akkor megérdemli. Úgy, hogy nem bírta ki, Hollandia érdemelte meg az egyenlítést.

Advertisement

Az utolsó pillanatok mexikói csődje már adta magát. Kicsit sajnáltam, hogy nem mentünk el a hosszabbításig, de szinte biztos, hogy azt úgyis jobban bírták volna a hollandok.

Két nagyon jó csapat csinált komoly meccset, emberükre akadtak egymásban, és ha nem is az nyert, akinek szurkoltam, egy ilyen mutatvány után nem tudom nem becsülni a győztest.

Fotó: Natacha Pisarenko

Share This Story

Get our newsletter