Rosszkor sz√ľlettem, ha t√≠z √©vvel fiatalabb lenn√©k, nem okozna m√°r annyi fejf√°j√°st a matek√≥ra, mint r√©gen. Itt az app, ami r√°n√©z egy egyenletre, √©s megoldja!

Nem voltam j√≥ matekb√≥l, legink√°bb az√©rt, mert egy√°ltal√°n nem hozott l√°zba. Ki a fen√©t √©rdekel, hogy egy teljesen absztrakt probl√©m√°ban mennyi az X? Engem biztos nem. Eml√©kszem, √≥ri√°si √∂r√∂met okozott, amikor olyan sz√°mol√≥g√©pem lett, amely k√©pes volt mag√°t√≥l megoldani a m√°sodfok√ļ egyenleteket. De m√©g √≠gy is nagyon irigykedtem az egyik bar√°tom masin√°j√°ra, amely a f√ľggv√©nyeket is √°br√°zolta a koordin√°ta-rendszerben.

A Photomath a hozz√°m hasonl√≥ antimatekosok minden √°lma. Be sem kell p√∂ty√∂gni a k√©pletet ‚Äď el√©g a kamer√°t r√°ir√°ny√≠tani ‚Äď, √©s az app l√©p√©srŇĎl l√©p√©sre levezeti a megold√°st!

Persze csak viccelek, csalni erk√∂lcstelen (!), a matematika pedig nagyon fontos tant√°rgy, mindenk√©pp tanulj√°tok meg, k√ľl√∂nben nem fogj√°tok √©szrevenni, ha √°tvernek a boltban a visszaj√°r√≥val.

Advertisement

Na √©s es√©lyetek sem lesz az egyetemi szakok egy jelentŇĎs r√©sz√©t elv√©gezni.