This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Hol van a pénzem, ribanc? Őrült durva klipben szerepel Rihanna!! 18+

És jó is? Hát nem. Pedig még Mads Mikkelsen is benne van :(

A Bitch Better Have My Money című szám klipje maga Rihanna ötletére épül, és ő a társrendezője is, de a megvalósítás nagyrészt a francia Megaforce kollektívára jutott, akik az évtized egyik legjobb kliprendezői közé tartoznak.

Advertisement

Ők csinálták például az Is Tropical egészen zseniális sexuál-erotikus fantáziálós videóját, de forgattak videókat egyéb divatos zenekaroknak is, mint a Tame Impala, a Metronomy, a Yeah Yeah Yeahs, és majdnem mindegyik szuper is volt. Mondjuk amikor 3 éve Madonnával dolgoztak, ott már kicsit visszafogottabbak, de még az is rendben volt.

Ez a jól beharangozott, meztelenséggel és erőszakkal riogató klip viszont nem sokat mutat a Megaforce korábbi zsenijéből, cserébe baromi hosszú (7 perc, ami egy örökkévalóság manapság).

Advertisement

A sztori szerint Rihanna és vagány csajokból álló bandája elrabol egy kőgazdag fehér nőt, fejjel lefelé lógatja félmeztelenül és egyéb módon megalázza. Majd kiderül, hogy ő valójában Rihanna könyvelője, Mikkelsen felesége, de Mikkelsen sem kerülheti el a végzetét, mert megölik, csak azt pont nem mutatják, mint ahogy egyik nagyon rázós részt sem.

A cenzúrát tehát kikerülik, viszont épp elég lesz ahhoz, hogy napokig erről vitázzon majd az internet erre fogékonyabbik része, hogy akkor ez most népszerűsíti és vonzóvá teszi-e az erőszakot és mások megalázását, vagy sem. Pláne, hogy egy széles körben népszerű előadóról van szó, akinek a videóit gyerekek is nézik.

Advertisement

Az én igazi bajom inkább az a klippel, hogy semennyire sem vicces, tele van videoklipes-filmes klisékkel (Spring Breakers! Tarantino!!) és tetejébe ugye még hosszú is. Ehhez nem kellett volna a Megaforce. Szóval mondom, nézzétek meg az Is Tropical-klipet inkább, annak még a zenéje is jobb.

Share This Story

Get our newsletter