This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

​Hogyan tört be a mainstreambe a Summer Schatzies hálószobazenekar?

Rákerült egy számuk a Megdönteni Hajnal Tímeát című film soundtrackjére. De máig fogalmuk sincs, miért.

Advertisement

Az egyből érezhető, hogy a Summer Schatzies zeneakar nem saját magukat bankjegyekkel beborítva fotózó repperekből áll. (Ebben az együttesben játszik gyakornokunk, Lang Ádám is.) Amikor megkérdezem Falsestuff Zsófi SS-tagot, hogy mégis, nagyságrendileg mennyit fizet egy magyar film egy számért, elkerülő ministránsválaszt ad:

A díjazas meg szerintem nekunk a legnagyobb a tobbi zenekarhoz kepest, legalabbis erzetre (meg befektetest tekintve) biztosan

Advertisement

Dehát itt persze nem a pénz a lényeg, hanem a tény, hogy egy ilyen együttes zenéje felhangzik egy közönségfilmben. De mégis, hogyan történik az ilyesmi? A rendező telefonál? Aztán irány a stúdió, ahol a laptophoz szokott szobazenészek tátott szájjal bámulják a technikát? Hát sajnos ezúttal egyik sem történt meg.

"Kerdeztem kivancsisagbol en is, de senki nem tudta, ki valasztott minket" - mondja Falsestuff Zs. Aztán elmeséli, hogy stúdiózás sem volt.

Meg azt hittem, ilyen hangminosegben senki nem rakna be zenet egy filmbe, meg fuggetlenbe sem. (…) Tudtommal az otthoni DIY felvetelt hasznaltak (nem lattam a filmet), ebben egyeztunk meg. Nem a filmhez irtam a dalt, hanem egy szakitas visszacsinalasahoz.

Advertisement

Lang további izgalmas hangtechnikai részleteket is elárult:

osszes szamot otthon vettuk fel mixcrafttal, dobgepre rapengettunk, aztan tologattuk picit a potikat es vabene

Advertisement

Hát így megy ez. A kívülálló azt hinné, hogy egy hálószobazenekar életében különleges eset, ha bekerülnek egy filmbe. Hát nem!

Befejezésül itt a Spooks of love koncertfelvétele a line upban Plankó 444 Gergővel.

Share This Story

Get our newsletter