This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Hogyan söröztem Anthony Bourdainnel?

Illustration for article titled Hogyan söröztem Anthony Bourdainnel?

Szigorúan véve sehogy, de hát a kattintékony címek évtizedében élünk, és azt, hogy statiszta voltam a forgatásán, végül is lehet olyan szögből nézni, hogy ne legyen egyértelmű hazugság a cím. Sörözök? Sörözök. Anthony Bourdain is ott van? Anthony Bourdain is ott van.

Advertisement

Az egész hétfő este kezdődött, 19:47-kor kaptam az alábbi emailt egy barátomtól:

az van fiuk, hogy most derult ki, hogy masfel ora mulva erkezik az elesztobe az anthony bourdain forgatni, a stabja mar itt van, soha jobb alkalmat lejonni!

Advertisement

Hát nem kellett sokat gondolkodni.

Az első telefon a címzettek között szereplő másik barátomhoz ment, aki nem tudta, kiről van szó (!), és miután elmagyaráztam, azzal akart lerázni, hogy ő nem biztos, hogy hétfő este nyolckor kibumlizna az Élesztőbe egy tévészakács (!!!) kedvéért. Azzal sikerült meggyőzni, hogy én se akarok sokat maradni, csak ha netán közös barátunk valamit félrekommunikált, akkor nem akarok ott állni egyedül a kocsma közepén egy korsó sörrel a kezemben. Szuper, taxi, ott is voltunk hamar.

Advertisement

Nem voltam még forgatáson, nem tudom, mennyire jellemző az, hogy a stáb már délután kint volt, nekem brutálisnak tűnő kamerákkal (a Panavision logót szerintem még soha nem láttam kézzel megfogható eszközön, pláne nem úgy, hogy ez a kézzelfogás meg is valósulhatott volna), egy csomó nyüzsgő emberrel, fényekkel, egyéb kütyükkel. Anthony a megjósolt negyed tízes időpontban szépen meg is jött, kihajtogatta két méterét egy kocsi hátsó üléséről, és faarccal elsétált mellettünk.

Hát jó, akkor megnézzük az Élesztő új termeit (nagyon szépen kupálódik az a hely), beszélgetünk, majd felbukkan egy srác, hogy statisztákat keresnek, van-e kedvünk laza söröző vendégeket alakítani a háttérben? JÓHOGY! Az is inkább vicces, mintsem lehangoló volt, hogy az egyik stábtag úgy rendezgetett minket, mintha bútordarabok lennénk, te ülj át ide, nem, inkább ide, a barátod maradjon ott, a telefonodat ne nyomkodd, légy szíves, próbálj természetesen viselkedni, köszi.

Advertisement

Egy ponton aztán besétált a főszereplő.

Illustration for article titled Hogyan söröztem Anthony Bourdainnel?
Advertisement

Öles léptekkel áthaladt a termen, leült az interjúalanyaihoz, az átlátszós Kovács Ildikóhoz és az exmostmis Várady Zsolthoz, és elkezdtek beszélgetni. Sajnos ebből én semmit nem hallottam, meg elég izgalmas volt a mi társalgásunk is, de utólag megkérdeztem Ildit, és szerinte eléggé felkészítették az aktuális dolgokból, jókat kérdezett, képben volt.

Egyedülállóra (-ülőre) berendezett, ezért jobb híján fültanú barátom azért árnyalta kicsit a képet, szerinte inkább felületes tudása volt alapdolgokról, és az egész beszélgetés kicsit kétkedősre sikeredett ("Mutass nekem egy országot, amelyik bízik a kormányában!") – hát ezt majd meglátjuk. A Parts Unknown (nem vagyok hajlandó leírni a szóvicces magyar címét) ötödik évadába forgattak egy részt, valamikor tavasszal-nyáron fog adásba kerülni, ha jól számolom.

Advertisement

Közel két órát dumáltak egyébként, majd felállt Anthony, és ahogy jött, ki is sétált.

Egy vacak szelfire nem tudtam elkapni.

Share This Story

Get our newsletter