Nemzetközi minibalhé keletkezett az Orbán Viktor fb-jére feltöltött Nagy-Magyarországokból.

A Miniszterelnök Úr e feladattal megbízott szárnysegédje, mint arról bizonyára értesültetek a hét végén, feltöltött fb-re egy csomó tusnádfürdői fényképet, és nemcsak napszemüvegeset, hanem például azt is, amit mellékelve láthattok.

Advertisement

Lett is ebből haddelhadd, kisebbfajta, és Havasi Bertalan sajtóiroda-vezető magyarázott.

A román külügyminisztérium így szomorkodott vasárnap, via MTI:

A román külügyminisztérium Facebook-bejegyzésben kifogásolta vasárnap, hogy Orbán Viktor saját közösségi oldalán olyan, a 26. Bálványosi Nyári Szabadegyetemen, Tusnádfürdőn készült fotókat is közzétett, amelyek Bukarest szerint revizionista jelképeket tartalmaznak.

Orbán Viktor oldalán kéttucatnyi hangulatkép jelent meg az erdélyi szabadegyetemről: az egyik felvétel egy jelvényárus portékáját ábrázolja, aki Nagy-Magyarország-térképét megjelenítő kitűzőket is árul, másutt pedig székely zászlók láthatók.

“Sajnos alig egy nappal azt követően, hogy a pragmatizmus és a hatékony román-magyar kapcsolatok mellett emelt szót, a magyar miniszterelnök Nagy Magyarország- és Székelyföld-jelképeket tartalmazó képeket jelentetett meg Facebook-oldalán” – olvasható a román külügyi tárca bejegyzésében. A román külügy ezt revizionista jelképek népszerűsítéseként értékelte, amit elfogadhatatlannak nevezett.

Advertisement

Havasi pedig így reagált az imént:

Történelmi jelképek szerepelnek a kormányfő közösségi oldalára feltöltött fotókon.

Advertisement

Oszt egyelőre ennyiben maradtak. Ha lesz hadüzenet, vagy ilyesmi, majd szólunk.

Share This Story

Get our newsletter