Ez voltaképpen még egy hét eleji hír, de nekem valahogy elkerülte a figyelmemet: Ariel Yom-Tov, a Gozsduban is érdekelt híres izraeli bizniszmen kedden jelentette be, hogy egymilliárdból felújítja az évek óta pangó Új Udvart. Egy ilyen igazi bulinegyedet képzel oda a pasas.

Azzal a környékkel az elmúlt húsz évben már elég sok mindent megpróbáltak csinálni, de a nagy akarásnak eddig mindig nyögés lett a vége, építkezések maradtak félbe, egymás után csődöltek be a nagy svungggal nyitott éttermek – kedvenc Maligánunk egymagában legalább ötször –, és a Kolosy téri piacot is hiába rakták össze egész tisztességesen, nem mondhatni, hogy vadul pörögne. Mondjuk az is igaz, hogy az utóbbi időben sokat ment előre az utcakép, vannak reggeliző-, ebédelő és vacsorázóhelyek is, amik működnek, de a Kánaán még olyan messze van, hogy nem is látszik.

Advertisement

Yom-Tov ehhez képest olyanokat mondott, hogy:

A Buda Entertainment and Gastro komplexum kialakításának első szakaszát ősszel fejezik be. A szórakoztatóközpontban helyet adnak a kultúrának és a művészetnek is. A központba nemcsak a helyieket várják, hanem a turistákat is, de a tervek szerint a látogatók 70 százaléka magyar lesz. A központban egyebek mellett nemzetközi és itthoni éttermek, kávézók, külön termekben folklórelőadások és több szórakozóhely várja majd az érdeklődőket.Külön szinten állíthatják ki munkájukat magyar kézművesek és fiatal divattervezők, festők. A művészek havi bérleti díj helyett az eladott alkotásaik arányában fizetnek majd.

Na hát ettől még nem születik egyik pillanatról a másikra új bulinegyed, de én azért kíváncsi lettem. A történet egyébként úgy került elém, hogy Valdin belinkelte ezt a posztot, ami arról szól, hogy a komplexumban fekvőmozi is lesz. Őrület!

Share This Story

Get our newsletter