This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Hogy lehet, hogy Wintermantel Zsolt még nem hisztériázik?

Illustration for article titled Hogy lehet, hogy Wintermantel Zsolt még nem hisztériázik?

Megnéztem az újpesti polgármester facebookját, de egyelőre semmi. Gondolom, ami késik, nem múlik. Hogy miért lesz muszáj kiakadnia az enbéegyes futballcsapat első számú ultrájának?

Advertisement

Hát ezért:

Az MLSZ fegyelmi bizottsága csütörtöki ülésén 800 ezer forintos bírságot szabott ki az Újpestre. A szövetség honlapjának beszámolója szerint “ismételten kirívó sportszerűtlenségek sora miatt” kapott súlyos büntetést a fővárosi klub, amelyet múlt kedden félmillió forintra bírságolt meg a fegyelmi testület. Az újpesti szurkolók a Békéscsaba elleni hazai mérkőzésen “többször, hosszabb ideig szélsőségesen obszcén kifejezéseket skandálva becsméreltek egy másik sportszervezetet, egy sportegyesület elnökét, valamint trágár, megbotránkoztató rigmusokat skandáltak egy másik országgal kapcsolatban” – áll az MLSZ indoklásában.

Advertisement

Wintermantel, mint talán tudjátok, roppant büszke arra, hogy az UTE meccseire – szemben pl. a Ferencvároséival – a szövetségi lazítás után szurkolói kártya nélkül is be lehet menni, és ettől nőtt is a létszám szépen. Mármint a Megyeri úti stadionban.

Advertisement

Én egyébként tényleg kíváncsi vagyok, hogy meddig lehet ezt a szélmalmozást csinálni, amivel az MLSZ és egyik-másik még kitartó klubvezető próbálkozik. Meg hogy meg lehet-e nyerni egy ilyen csatát. Lehet-e drága és értékes kulturális árut csinálni ebből a szerencsétlen magyar labdarúgásból. Szoktunk erről beszélgetni néha baráti körben, és olyankor én azt mondom, hogy nagyon hosszú távon lehet – nézzetek Angliára vagy Németországra –, mások viszont azt állítják, hogy nem lehet, mert olyan mélyről indult a történet, amilyen amarra soha nem volt.

Share This Story

Get our newsletter