Megnéztem az újpesti polgármester facebookját, de egyelőre semmi. Gondolom, ami késik, nem múlik. Hogy miért lesz muszáj kiakadnia az enbéegyes futballcsapat első számú ultrájának?

Hát ezért:

Az MLSZ fegyelmi bizottsága csütörtöki ülésén 800 ezer forintos bírságot szabott ki az Újpestre. A szövetség honlapjának beszámolója szerint “ismételten kirívó sportszerűtlenségek sora miatt” kapott súlyos büntetést a fővárosi klub, amelyet múlt kedden félmillió forintra bírságolt meg a fegyelmi testület. Az újpesti szurkolók a Békéscsaba elleni hazai mérkőzésen “többször, hosszabb ideig szélsőségesen obszcén kifejezéseket skandálva becsméreltek egy másik sportszervezetet, egy sportegyesület elnökét, valamint trágár, megbotránkoztató rigmusokat skandáltak egy másik országgal kapcsolatban” – áll az MLSZ indoklásában.

Advertisement

Wintermantel, mint talán tudjátok, roppant büszke arra, hogy az UTE meccseire – szemben pl. a Ferencvároséival – a szövetségi lazítás után szurkolói kártya nélkül is be lehet menni, és ettől nőtt is a létszám szépen. Mármint a Megyeri úti stadionban.

Én egyébként tényleg kíváncsi vagyok, hogy meddig lehet ezt a szélmalmozást csinálni, amivel az MLSZ és egyik-másik még kitartó klubvezető próbálkozik. Meg hogy meg lehet-e nyerni egy ilyen csatát. Lehet-e drága és értékes kulturális árut csinálni ebből a szerencsétlen magyar labdarúgásból. Szoktunk erről beszélgetni néha baráti körben, és olyankor én azt mondom, hogy nagyon hosszú távon lehet – nézzetek Angliára vagy Németországra –, mások viszont azt állítják, hogy nem lehet, mert olyan mélyről indult a történet, amilyen amarra soha nem volt.

Share This Story

Get our newsletter