Ha hároméves késéssel is, az RTL megpróbált utánajárni, miből él a Fidesz éceszgébere. Konkrétumok nem derültek ki, de a riport sokat elárul Habonyról és a politikai súlyáról.

Azért mondom, hogy késéssel, mert Habony Árpád nagyjából három éve kezdett igazán érdekes lenni. Akkor már tele voltak a bulvárlapok vele és Kapócs Zsókával, tudni lehetett, hogy ő van, de igazán mégse bolygatták a szerepét, még a bírósági ügye után sem.

De mindegy, a lényeg, hogy most végre kamerák előtt kérdezik Rogán Antalt és Lázár Jánost Habonyról, ők pedig ötölnek-hatolnak, elismerik, hogy ad tanácsot, de azt már egyikük sem tudja, kinek az alkalmazásában áll, honnét kapja a fizetését.

A riport legszórakoztatóbb része, amikor Herczeg Zoltán elemzi Habony ruháit ("jó ízléssel összeválogatott, korrekt kis outfit, ami nem két fillér"), a végkövetkeztetés pedig az, hogy sem a kormány, sem a Fidesz, sem a Századvég nem foglalkoztatja Vitrin Árpit, sőt, még a cégének sem volt bevétele öt éve.

Advertisement

Annak ellenére tehát, hogy nem tudtuk meg, hogy lett koronaőrből Orbán Viktor személyes bizalmasa és PR-zsenije, és azt sem, hogy mit csinál pontosan, és miből él úgy, mint egy igazi playboy, Habony Árpád most már visszavonhatatlanul téma – és az ilyenből előbb vagy utóbb további fejlemények szoktak származni.