This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Hogy dolgozza fel a Putyint ottózó Orbán sztoriját az M1 és az RTL híradója?

Illustration for article titled Hogy dolgozza fel a Putyint ottózó Orbán sztoriját az M1 és az RTL híradója?

Induljon a fantáziaparti: hogyan mutatja be a két háborúzó híradó a lengyel lehallgatási botrány magyar szálát?

Advertisement

Ha nem hallottad volna: van magyar szál a lengyel botrányban, a nemzeti olajcég elnöke trágár stílusban értekezett arról, hogy a magyar miniszterelnök mennyire befeküdt az oroszoknak.

Advertisement

De közben vészesen közeleg a közsszolgálati- illetve az RTL Híradó kezdési ideje. Az első nagy kérdés, hogy a közsszolgálati mer-e egyáltalán foglalkozni az egész kérdéssel, hiszen ha megteszik, nehéz lesz elkerülni, hogy a putyini péniszt polírozó Orbán képe beleégjen a tévénézők fejébe. Szerintem ahogy van, ugrani fogják a témát. Na de mi van, ha mégsem mernék? Ez már fogasabb kérdés. Körülírják, valahogy úgy, hogy " Jacek Krawiec, az Orlan vezetője szerint Orbán Viktor olyan orális szexuális élményben részesítette-". Nem, mégsem. Nem tudom elképzelni, hogy ebbe bele merjenek vágni.

Advertisement

Hacsak úgy nem, hogy letagadják, hogy a lengyel kormány jobboldali, és a balosok rettenetességét illusztrálandó kisípolt idézettel támadnak. Végül is a magyar királyi tévé híradójának nézőközönsége szerintem meg van győződve róla, hogy Angela Merkel egy harcos újbalos párt vezetője, a FAZ pedig egy neotrockista revolverlap.

Az is egy lehetőség, hogy a Hernádi Zsoltra vonatkozó részekről szól majd a blokk, amiben mellesleg megemlítik, hogy személyeskedő megjegyzéseket tett a magyar miniszterelnökre is.

Advertisement

De én 80 százalékig biztos vagyok abban, hogy a téma egyáltalán nem kerül szóba. Ellentétben persze az RTl-lel, akiktől 3 perces Orbán-Hernádi-blokkot várok, Szarvas fenti animfigjénak bejátszásával, a lényeget sokat sejetetően kipixelezve belőle.

Szerintetek mi lesz? És tényleg, mikor volt olyan utoljára a legújabbkori médiatörténetben, hogy az ember nemhogy egy, de két híradót is várjon egyszerre, hiába van foci-vébé?

Advertisement

(animgif art: szarvas, fotó art: sztivan)

Share This Story

Get our newsletter