Induljon a fant√°ziaparti: hogyan mutatja be a k√©t h√°bor√ļz√≥ h√≠rad√≥ a lengyel lehallgat√°si botr√°ny magyar sz√°l√°t?

Ha nem hallottad volna: van magyar sz√°l a lengyel botr√°nyban, a nemzeti olajc√©g eln√∂ke tr√°g√°r st√≠lusban √©rtekezett arr√≥l, hogy a magyar minisztereln√∂k mennyire befek√ľdt az oroszoknak.

De k√∂zben v√©szesen k√∂zeleg a k√∂zsszolg√°lati- illetve az RTL H√≠rad√≥ kezd√©si ideje. Az elsŇĎ nagy k√©rd√©s, hogy a k√∂zsszolg√°lati mer-e egy√°ltal√°n foglalkozni az eg√©sz k√©rd√©ssel, hiszen ha megteszik, neh√©z lesz elker√ľlni, hogy a putyini p√©niszt pol√≠roz√≥ Orb√°n k√©pe bele√©gjen a t√©v√©n√©zŇĎk fej√©be. Szerintem ahogy van, ugrani fogj√°k a t√©m√°t. Na de mi van, ha m√©gsem mern√©k? Ez m√°r fogasabb k√©rd√©s. K√∂r√ľl√≠rj√°k, valahogy √ļgy, hogy " Jacek Krawiec, az Orlan vezetŇĎje szerint Orb√°n Viktor olyan or√°lis szexu√°lis √©lm√©nyben r√©szes√≠tette-". Nem, m√©gsem. Nem tudom elk√©pzelni, hogy ebbe bele merjenek v√°gni.

Advertisement

Hacsak √ļgy nem, hogy letagadj√°k, hogy a lengyel korm√°ny jobboldali, √©s a balosok rettenetess√©g√©t illusztr√°land√≥ kis√≠polt id√©zettel t√°madnak. V√©g√ľl is a magyar kir√°lyi t√©v√© h√≠rad√≥j√°nak n√©zŇĎk√∂z√∂ns√©ge szerintem meg van gyŇĎzŇĎdve r√≥la, hogy Angela Merkel egy harcos √ļjbalos p√°rt vezetŇĎje, a FAZ pedig egy neotrockista revolverlap.

Az is egy lehetŇĎs√©g, hogy a Hern√°di Zsoltra vonatkoz√≥ r√©szekrŇĎl sz√≥l majd a blokk, amiben mellesleg megeml√≠tik, hogy szem√©lyeskedŇĎ megjegyz√©seket tett a magyar minisztereln√∂kre is.

De √©n 80 sz√°zal√©kig biztos vagyok abban, hogy a t√©ma egy√°ltal√°n nem ker√ľl sz√≥ba. Ellent√©tben persze az RTl-lel, akiktŇĎl 3 perces Orb√°n-Hern√°di-blokkot v√°rok, Szarvas fenti animfigj√©nak bej√°tsz√°s√°val, a l√©nyeget sokat sejetetŇĎen kipixelezve belŇĎle.

Advertisement

Szerintetek mi lesz? √Čs t√©nyleg, mikor volt olyan utolj√°ra a leg√ļjabbkori m√©diat√∂rt√©netben, hogy az ember nemhogy egy, de k√©t h√≠rad√≥t is v√°rjon egyszerre, hi√°ba van foci-v√©b√©?

(animgif art: szarvas, fotó art: sztivan)